Laporta osuo drvlje i kamenje na Tebasa: "Taj čovjek nije htio da Messi igra za Barcelonu!"
Predsjednik Barcelone odgovorio predsjedniku La Lige.

Oglasio se predsjednik Barcelone

Laporta osuo drvlje i kamenje na Tebasa: "Taj čovjek nije htio da Messi igra za Barcelonu!"

Eldar Ganibegović

Katalonski tužioci pokrenuli su istragu o navodnim djelima korupcije između Barcelone i kompanije Jose Maria Enriquez Negreire. Predsjednik La Lige je povodom svega rekao da Laporta treba podnijeti ostavku ako se ne ublaži ovaj skandal, a sada je stigao odgovor od prvog čovjeka Barcelone.

Prema podacima koje su objavili mediji u Španiji, Negreira, bivši sudija i potpredsjednik Tehničke komisije sudija, je navodno od 2016. do 2018. od Barcelone dobio 1,4 miliona eura.

Barcelona je priznala isplate Enriquezu Negreiri, ali je uvjerila da je novac preusmjeren za tehničke izvještaje o igračima u nižim rangovima Španije za tehnički sekretarijat kluba sa tehničkim izvještajima vezanim za arbitražu.

Predsjednik La Lige Javier Tebas govorio je o skandalu u Barcelonii upozorio da katalonski tim mora ponuditi uvjerljiva objašnjenja u ovom slučaju.

On smatra da Joan Laporta, predsjednik Blaugrane, mora da podnese ostavku ako ne uspie da ublaži ovaj skandal, koji može da utiče na cijelo špansko prvenstvo.

"Ako Joan Laporta ne želi objasniti ove isplate, mislim da bi trebao podnijeti ostavku. Barcelona do sada nije ponudila razumno objašnjenje za ovu situaciju. U saopštenju za javnost koje je objavila Barcelona podrazumijeva se da su svi klubovi u La Ligi pribjegli takvoj praksi. To očigledno nije tačno", između ostalog je rekao Tebas.

Oglasi

Joan Laporta želi da istakne činjenicu da je Javier Tebas uvijek bio protiv kluba na Camp Nouu i iznio je na vidjelo epizodu koja je uključivala i Lionela Messija 2005. godine.

"Sjećam se da je on osoba koja je u svojoj karijeri već demonstrirala svoj animozitet prema Barceloni. 2005. godine nije želio da Messi igra za Barcelonu. Ne opraštaju nam što nismo potpisali ugovor sa CVC-om.

Neću pružiti gospodinu Tebasu zadovoljstvo da bude "predsjednik Barcelone". To je na članovima da odluče. Svako ko pokuša da okalja Barceloninu historiju dobit će snažan odgovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ono što sam postigao zahtjevalo je mnogo napornog rada. Stoga, kao predsjednik, neću dozvoliti da takvi pokušaji okaljaju našu historiju. Hvala vam puno", rekla je Joan Laporta, prenosi Marca.

Podsjetimo, u intervjuu za Cadena SER, Enriquez Negreira je objasnio da je njegov posao bio da savjetuje klub iz Barcelone o tome kako bi se igrači trebali ponašati pred svakim sudijom. Negreira tvrdi da nikada nije favorizirao Barcelonu odlukom ili delegiranjem sudija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
Treba ova ****a poslat u nizi rang, ionako su duzni i Bogu i narodu, a i dalje jedu ****a na raznim poljima. Jbg zna se desiti da ti je svak kriv za tvoje probleme.
2 2
ubnt2
@ubnt O čemu ti pričaš LEGENDO????'? Odakle vam to da protiv Barcelone nije dosuđen penal 2 godine, pa de molim te legendo, mi se čitavom svijetu predstavljamo ko papčine, glupani ...Balkan prostor, bez činjenica iznositi zaključke i dokaza, pa to samo može bolesni Bošnjo....Što kažeš, Barceloni je penal (protiv njih) ove sezone sviran 3-4 puta:Espanyol, Viktoria, Real, a Barceloni je dosuđen ukupno jedan penal ove sezone, i to ne samo ove, već maltene evo sad će godinu dana otkad imaju samo 2 penala, to nije pljačka, ma ja, bitno je samo da se protiv Barcelone "ne svira" penal a to što se njima također ne svira hebo to.Prošle sezone momak protiv levantea nekog sudili 3 penala za Levante, 3 na jednom meču, eto ja ti nabojao 5-6, gdje su oni što ja ne znam ili ne pamtim, a ti reče 2 godine niko protiv njih nije dosudio penal...Hhahaha majko moja, zavist je čudo, nemoj bolan, budi realan, bez mržnje realno govori i prosuđuj, nema veze što navijaš za Real, budi REALan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi