Xavi je već prvim potezom pokazao koliko voli Barcelonu
Foto - EPA

Preuzima katalonskog velikana

Xavi je već prvim potezom pokazao koliko voli Barcelonu

M. Šljivak

Xavi Hernandez postat će novi trener Barcelone.

Legendarni veznjak katalonskog velikana uskoro će preuzeti tim sa Camp Noua, a odšteta za njegov dolazak iznosi pet miliona eura.

Koliku želju ima da vodi i koliko voli Barcelonu Xavi je dokazao potezom kojeg je napravio nakon što su dogovoreni uslovi sa Al Saddom o odšteti.

Xavi će sam platiti dio odštete katarskom klubu, pa će tako on i Barcelona platiti po dva i po miliona eura.

Do kraja dana njegov angažman bi na klupi Barcelone trebao bi postati služben.

Xavi je kao igrač odigrao 767 utakmica za prvi tim Barcelone i osvojio je apsolutno sve što je mogao.

Oglasi

"Barcelona će osvojiti Ligu prvaka, La Ligu i Kup kralja"

Nekadašnji predsjednik katalonskog velikana Joan Gaspart (77) vjeruje da će dolazak Xavija promijeniti mnoge stvari i da će Barca osvojiti trofeje.

On je za El Confidencial govorio o otkazu Koemanu i budućnosti kluba i uvjeren je da će osvojiti Ligu prvaka, La Ligu, Kup kralja.

"Sviđalo se to nekome ili ne fudbal je takav. Mnogo je lakše otjerati trenera nego promijeniti sve igrače. Koeman je Barcin velikan, moj je prijatelj, cijenim ga. Da su mu dali više vremena uradio bi dobar posao", rekao je Gaspart i dodao je:

"Barcelona će osvojiti Ligu prvaka, La Ligu i Kup. Ostalo je još dosta da se igra. Mora biti optimizma dolaskom Xavija, a bilo je i težih situacija u fudbalu", rekao je Gaspart.

Xavija je Gaspart usporedio sa Pepom Guardiolom i Luisom Enriqueom.

"Zašto ne bi bio dobar na klupi? Guardiola i Luis Enrique su došli iz rezervnog tima i svi su tvrdili da nemaju iskustva. Zatim su počeli ostvarivati rezultate. Xaviju želim svu sreću svijeta", rekao je Gaspart.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Joan Gaspart je vodio Barcelonu u periodu od 2000. do 2003. godine i smatra se jednim od najgorih predsjednika kluba ikad.

Prodao je Luisa Figa Real Madridu, a ostavku je dao 2003. godine u teškoj situaciji za klub koji je na kraju ipak upio da se domogne šeste pozicije na tabeli.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
odličan igrač al kao trener velika nepoznanica... vrijeme će pokazati koliko vrijedi kao trener il' je ovo novi promašaj Barcelone po izboru trenera. S Xavijem su kupili navijače al ako nebude rezultata bit će donji i Xavi i uprava
6 0
Sanska_Prangija
Autoritet. Zidane je najbolji primjer da to moze biti ekstra potez. Ali ja mislim da je tanka ekipa ove godine za bilo kakvu titulu
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi