Xavi u bolnici posjetio Laportu, a ovaj mu odmah uručio otkaz
FOTO: EPA

Samo je čekao da ga vidi

Xavi u bolnici posjetio Laportu, a ovaj mu odmah uručio otkaz

Esmer Oštraković

Samo dvije sedmice nakon što je Xavi potvrdio da ostaje na klupi Barcelone zvanično je saopšteno da je došlo do raskida saradnje i da je Španac dobio otkaz na klupi ovog tima.

Xavi će odraditi još tu posljednju utakmicu u Primeri, a zatim će napustiti klubu Barcelone gdje će ga zamijentii Nijemac Hansi Flick.

Na klupu Barcelone Xavi je sjeo krajem 2021. godine, te je ovaj klub vodio na 141 utakmici. Upisao je 89 pobjeda, 23 remija, te 29 poraza.

Uspio je prošle sezone osvojiti La Ligu, te domaći Superkul, ali ove sezone nije osvojio niti jednu titulu. To mu nije presudilo kada je riječ o otkazu na klupi Barcelone.

Imao je Laporta veliku želju da Xavi ostane na klupi Barcelone sve dok ovaj trener nije počeo javno kritikovati upravu i komentarisati finansijsko stanje u klubu.

Oglasi

Koštalo je Xavija kritikovanje, a očito da nije očekivao da će zbog svojih riječi dobiti otkaz.

O svom otkazu Xavi je saznao naravno od predsjednika kluba Joana Laporte i to ni manje ni više u bolnici. Otišao je Xavi u posjetu Laporti koji se oporavlja od upale pluća, a tada mu je saopšteno da je vrijeme za raskid saradnje.

"Kada bih se vodio emocijama želio bih da ostaneš trener. Ipak, razumno je da ne nastaviš", navodno je tada Laporta poručio Xaviju.

Xavi se od Barcelone oprostio emotivnom porukom

Svi su čekali da se Xavi oglasi nakon što je postalo jasno da je dobio otkaz, a on je to sinoć i uradio.

"Dragi navijači, moje vrijeme na klupi Barcelone završit će u nedjelju. Nikada nije lako napustiti klub koji je vaš život. Ali ja ću to uraditi veoma ponosno nakon dvije i pol godine.

Oglasi

Želim da zahvalim svima, a posebno navijačima koji su uvijek bili na mojoj strani i koji su mi uvijek pokazivali istu ljubav kao i kada sam bio nogometaš.

Od nedjelje ću biti jedan od navijača na tribinama, sada na ovom stadionu, a za nekoliko mjeseci na novom Nou Campu. Jer ja sam prije svega navijač Barcelone, a tek onda igrač ili trener. Ja sam navijač Barcelone koji želi samo najbolje mom klubu i koji će me uvijek imati na raspolaganju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Radio sam sa grupm sjajnih igrača i sa spektakularnim stručnim štabom. Hvala svima njima, ispunili smo svoje ciljeve. Ova sezona nije prošla baš najbolje, ali otkrili smo neke nove igrače iz La Masie.

Još jednom, veliko hvala svima, navijačima, igračima, trenerima, zaposlenicima, Predsjedniku, Upravi, sportskom direktoru, medijima, te svima ostalim. Sve najbolje želim mom klubu kojeg nosim u srcu", napisao je Xavi na svom Instagram nalogu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi