Xavi i igrači ponosni nakon što su izgubili od Real Madrida

Vjeruju da je napravljen korak naprijed

Xavi i igrači ponosni nakon što su izgubili od Real Madrida

Edmir Škorić

Barcelona je sinoć u Saudijskoj Arabiji poražena od Real Madrida nakon produžetaka s 3:2 i neće igrati finale Superkupa Španije.

Barcelona se dobro nosila s favorizovanim Realom, na kraju je ipak poražena, mada su trener Xavi i njegovi igrači ponosni zbog napravljenog iako su ostali bez šanse da se bore za trofej.

Inače, Real je slavio na posljednja četiri El Clasica, dok Barca od marta 2019. godine čeka na trijumf protiv ljutog rivala.

"Imam pomiješane osjećaje, jer smo s jedne strane bili blizu pobjede, ali smo s druge strane dominirali u određenim dijelovima. Kad izgubimo, to je tako. Zasad nam nedostaje iskustvo i odgovornost, ali to je bio korak naprijed", rekao je Xavi.

U sličnom kontekstu govorio je i Ronald Araujo.

"Praz boli, ali sam u svakom slučaju ponosan na momčad, jer smo igrali jako dobro. Nismo ih mogli spriječiti da pobijede, ali sam još uvijek ponosan. Rezultati će doći uskoro , moramo neke stvari popraviti. Vidite plodove rada", dodao je Urugvajac.

"Moramo učiti iz poraza, ali navijači mogu biti ponosni na nas. Ali ako se prilike ne iskoriste, utakmice se ne dobivaju", istakao je Pedri.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Eksperti na Twitteru posebno su istaknuli dobru formu Luuka de Jonga.

"On igra jer to zaslužuje, zabija golove i pomaže nam", rekao je Xavi, pa je dodao: "Luuk de Jong je primio k srcu slogan 'nova godina, novi ja'. Čim su se pojavile glasine o transferu Alvara Morate, sve je krenulo na svoje mjesto za Luuka".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Ne navijam ni za jedne, ali realno, bio je Real bolji, Benzema i Junior imali bruku sansi. moglo je lako biti 5 ili 6 komada.
8 2
doledolovski
Čitam španske portale i gdje ironicno govore o ovoj utakmicu,zbog izjava iz Barcinog tabora,pa su stavili jedan naslov Real kad dobije gubitnik,Barca kad gubi dobitnik,to je standarna retorika Xavia dok je jos igrac bio,real ih dobije 3:1 na camp nou kaze on mi smo bili bolji...
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi