Xavi spreman da preuzme Barcelonu, ali ima jedan uslov

Razgovarao s predstavnicima kluba

Xavi spreman da preuzme Barcelonu, ali ima jedan uslov

Edmir Škorić

Bivši veznjak Barcelone Xavi nema ništa protiv da bude trener Katalonaca, ali pod uslovom da on odlučuje.

Za Mundo Deportivo je trofejni nogometaš, koji danas radi u Kataru, objasnio na koji način bi preuzeo tim Barcelone.

"Ranije nisam bio spreman, ali sada sam u Al Saadu stekao iskustvo i znanje i rado bih se vratio u Barcelonu. Naravno, pod uslovima u kojima bih ja vodio projekat od nule. To znači da bih birao saradnike na način da nema pokvarenih ljudi blizu svlačionice", kazao je Xavi.

"Razgovarao sam sa preedstavnicima kluba, oni znaju moje uslove a ja se ne povlačim niti se bojim izazova. Naravno da ne želim da projekat izguram sam, ali želim oko sebe ljude kojima vjerujem. Bivši kapiten Carles Puyol je jedan od njih, ali i Jordi Cruyff, odličan biznismen sa mnogim dragocjenim iskustvima i znanjem. Ja sam timski čovjek, razumijem i horizontalnu strukturu u razmatranju odluka, ali posljednja riječ u bilo kojoj odluci mora biti moja", dodao je.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xavi je s Barcom osvojio čak sedam ligaških naslova, tri Kupa Kralja, pet Superkupova Španije, četiri Lige prvaka, dva Superkupa Evrope, dva Svjetska klupska prvenstva, a sa Španijom je u dva navrata bio prvak svijeta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bazarich
Iskustvo stekao u katru Zanimljivo
2 2
Mele
Uzmi Pyola i Iniestu za pomocnike, pa mozda i napravis nesto dok je Lessi tu, kad ti on ode za koju godinu, bices 56Barsa za Europa ligu..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi