Xavi Simons evropskom gigantu rekao 'da' - Pred meč osmine finala Eura pristao na veliki transfer
21-godišnji Xavi Simons trenutno je jedan od najtalentovanijih fudbalera u Evropi sa tržišnom vrijednosti od 80 miliona eura (Foto: EPA)

Nizozemac napušta Pariz

Xavi Simons evropskom gigantu rekao 'da' - Pred meč osmine finala Eura pristao na veliki transfer

Edmir Škorić

Za Xavija Simonas najvažnije je ono što se trenutno događa u Njemačkoj, ali ne može da se ne otme dojmu da će ubrzo napraviti veliki transfer.

Simons (21) jedan je od najtalentovanijih fudbalera na Starom kontinentu i jedan od onih koji privlače veliku pozornost zbog dobrih nastupa na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. PSG-ov veznjak bio je asistent u porazu od Austrije, ali je u sva tri meča grupne faze bio starter i generalno pružao dobre partije.

Tako je protiv Poljske (2:1) odigrao 62 minute i dobio prolaznu ocjenu 7.4, da bi u remiju s Francuskom (0:0) na terenu proveo 73 minute i dobio ocjenu 7.3. U meču sa Austrijom je igrao 56 minuta i upisao asistenciju te dobio ocjenu 6.9.

Tokom prošle sezone briljirao je u dresu Leipziga pa je postigao osam golova i dodao 11 asistencija u 32 bundesligaška nastupa. U Njemačkoj je igrao kao posuđen igrač PSG-a, a sve su prilike da se ne vraća u Pariz.

Engleski velikani Arsenal i Manchester United, te španska Barcelona pomno prate Nizozemca, ali čini se da je njemu želja ostati u Njemačkoj, samo će promijeniti grad.

Oglasi

Prema Sky Sports Njemačka, a prenosi Foot Mercato, Xavi Simons je dogovorio osobne uslove s Bayernom iz Minhena.

Nizozemsko krilo prihvatilo je dužinu ugovora i platu koju je predložila njemačka ekipa. Međutim, Simons ostavlja otvorena vrata za još jednu sezonu u Leipzigu ili drugačiji izazov negdje drugdje. Njegova bi budućnost mogla biti razjašnjena tokom sljedećih nekoliko dana, nakon završetka Eura.

Dosta toga ovisi i o PSG-u, ali su se pojavile priče da ga trener Luis Enrique ne želi u timu naredne sezone, što daje velike nade Bavarcima da mogu osigurati njegov potpis.

Prema informacijama RMC Sporta, Xavi Simons već je najavio PSG- u svoju namjeru da ode ovog ljeta. Unatoč odlasku Kyliana Mbappea, njega i dalje ne privlači ostanak u Francuskoj i radije želi da postane važan dio neke druge evropske ekipe.

U Bayernu su spremni da mu uz bonuse daju godišnje čak 10 ili 12 miliona eura, ali sada moraju zajednički jezik pronaći sa PSG-om, pošto igrač ima validan ugovor do ljeta 2027. godine.

Oglasi

Bayern je spreman na sve vrste dogovora s PSG-om, a nije isključeno da Simons ponovo dođe na posudbu, s tim da bi njemački viceprvak inzistirao na tome da se postavi opcija prema kojoj će imati pravo otkupa njegovog ugovora narednog ljeta za određenu sumu.

Tržišna vrijednost 21-godišnjeg fudbalera procijenjena je na 80 miliona eura, što znači da Bayern neće tek tako lako doći do njegovog potpisa, ali ako su sve strane dovoljno zainteresovane, onda ne bi trebalo biti prepreka.

Dok se u pozadini "kuha" transfer, Simons se pokušava maksimalno fokusirati na današnji jako važan meč s Rumunijom u osmini finala Eura, a koji počinje u 18 sati. 

Pobjednik tog duela u četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika meča Austrija - Turska, koji će se odigrati večeras od 21h. U četvrtfinale su se već plasirali Njemačka, Španija, Švicarska, Francuska, Engleska i Portugal.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti