Umišljene zvijezde su se iživljavale nad njim, plakao je na mečevima, sada izgleda (ne)realno

U jednom klubu je čistio i kopačke

Umišljene zvijezde su se iživljavale nad njim, plakao je na mečevima, sada izgleda (ne)realno

Admin Čaušević

Tek mu je 20 godina, ali već je na svojoj koži osjetio koliko moderan fudbal zna biti sirov, pogotovo u svlačionici prepunoj umišljenih zvijezda i velikog broja egoista.

Do sada je već igrao za Barcelonu, PSG i PSV, a sada je član RB Leipizga. Zaista ogromno iskustvo za nekog ko je tek stupio u treću deceniju života.

Xavi Simons je prošao dosta toga u relativno kratkoj karijeri. Još kao 16-godišnjak je odlučio napustiti Barcelonu i potpisati za PSG.

"Sedmicama je plakao u sobi zato što je napustio Barcelonu, tu nije dobio garancije da će igrati za prvi tim prije nego što napuni 18 godina i otišao je", ispričao je njegov prijatelj.

Uslijedio je transfer u PSG gdje je u nekoliko navrata bio žrtveno janje. Umišljenje zvijezde pariškog kluba zbog nedostatka hrabrosti su se vrlo često iživljavale nad njim.

Oglasi

Tako u jednom meču francuskog Kupa protiv Rennesa niko nije imao hrabrosti pucati odlučujući penal, pa su poslali Simonsa koji je promašio, tada je Nizozemac završio u suzama.

Ubrzo nakon toga je odlučio da napusti Park prinčeva te je otišao u PSG Eindhoven kao slobodan igrač, ali ni tamo mu nije bilo lijepo.

Naime, da bi ga prizemljili igrači Električara su tjerali Simonsa da im pere i čisti kopačke nakon svakog od trenira.

Oglasi

Noni Madueke, još jedan od velikih talenata PSV-a, objavio je snimku na kojoj Simons čisti kopačke. "Moram se pobrinuti da naša mlada superzvijezda ostane čvrsto na zemlji", napisao je na svom Instagram storyju.

Nakon toga PSG ponovo odlučuje da ga dovede u svoje redove i to za četiri miliona eura, a u međuvremenu je Simons radio na jačanju svog tijela.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mršavi dječak je postao pravi snagator što potvrđuje i njegova zajednička fotografija sa Alejandrom Baldeom, bivšim saigračem iz Barcelone.

Inače, Simons ove sezone igra na posudbi u RB Leipzigu gdje je do sada na tri nastupa upisao dvije asistencije i postigao gol. Dakle, učinak je i više nego pristojan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi