Haos na klupi Seville usred utakmice - Napadač poludio zbog izmjene i krenuo u obračun s trenerom
Nevjerovatne scene tokom zamjene igrača

Youssef En Nesyri izazvao nered na klupi

Haos na klupi Seville usred utakmice - Napadač poludio zbog izmjene i krenuo u obračun s trenerom

M. Šljivak

Sevilla je na Ramon Sanchez Pizjuanu preokretom izgubila od Celte s 2:1 u 29. kolu la Lige, a ovaj meč obilježila je scena iz 62. minute kada je napadač domaćih Youssef En Nesyri krenuo u obračun s vlastitim trenerom.

Iako je postigao vodeći gol za Sevillu na ovom meču trener tima iz Andaluzije Quique Sanchez Flores odlučio je nakon sat vremena igre s terena povući marokanskog napadača Youssefa En Nesyrija.

Činjenica da ide na klupu nikako se nije dopala 26-godišnjem fudbaleru. Pri izlasku je počeo šutirati stvari pored klupe, da bi mu potom Sanchez Flores nešto dobacio.

Pogrešan potez je napravio trener Seville. Ratoborni Marokanac je ustao i krenuo je da se obračuna s njim, te se situacija itekako zakuhala.

Lucas Ocampos je morao zaustavljati zaraćene strane, ubrzo su se uključili i ostali s klupe Seville i prava je sreća da nije došlo do fizičkog obračuna. To bi definitivno bio ogroman skandal.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/FutbolMarroqui/status/1769372222093734177[/twitter]

Nakon ovog poteza marokanski fudbaler definitivno će snositi posljedice. Nevjerovatno je ono što je napravio i sigurno je da mu slijedi određena sankcija od strane kluba.

Skandal na klupi Andalužana desio se neposredno pred katastrofu na terenu. Celta je jako brzo došla do preokreta i pobjede.

Perez je gostima iz Viga donio poravnanje u 72. minuti, a Larsen je potom zabio pogodak za 2:1 u 78. minuti susreta.

Do kraja sezone Sevilla će voditi borbu za opstanak. Trenutno su šest bodova iznad zone ispadanja gdje se nalazi Cadiz, ali s igrama koje pružaju mogli bi se naći u jako teškoj situaciji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ratoborni Youssef En Nesyri rijetka je svijetla tačka tima s Pizjuana ove sezone. Odigrao je 24 utakmica i postigao je 10 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi