Za Bešića odlazak znači spas karijere
Reprezentativac BiH prolazi kroz teške trenutke kojima se ne nazire kraj. Međutim, rješenje postoji. (Foto: EPA)

Za Bešića odlazak znači spas karijere

Midhat Šljivak

Muhamed Bešić stigao je u Everton 2014. godine kao izuzetan talenat. Međutim, veliki broj povreda koje je doživio spriječile su ga da ispuni sav svoj potencijal i ove sezone je više na tribinama nego u igri.

Bešić je nastupio samo u dvije utakmice Premier lige ove sezone. Dobijao je određenu minutažu u Evropskoj ligi, ali na njega se očigledno u Evertonu više ne računa.

Dolazak Sama Allardycea na klupu Karamela nije donijelo ništa novo za 25-godišnjeg bh. veznjaka. Ne dobija nikakvu priliku za igru i izvjesno je da će on napustiti Goodison Park u zimskom prelaznom roku.

Bešić na stolu ima nekoliko ponuda. Žele ga timovi iz Bundeslige, Championshipa i Premiershipa, a Everton će ga bez ikakvih problema pustiti da pronađe drugi tim, što bi mu vjerovatno spasilo karijeru.

Pretpostavlja se da će reprezentativac BiH otići negdje na pozajmicu do kraja sezone, a da će se na ljeto donijeti odluka o prodaji.

Ipak, kako stvari stoje, Bešićevo vrijeme u timu sa Goodisona je završeno i on više neće zaigrati za ovaj klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ugovor Bešića sa timom iz Liverpoola veže do ljeta 2021. godine.

Top Komentari

Benjamingst
Sloga Simon Han kupite Besica
8 2
Gvardiola
Kod malog hormoni rade izuzetno; blago onom ko ga dovede...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi