Za Fergusona je bio najbolji kojeg je ikada vidio, a sada je tek nakon probe potpisao za novi klub
Morrison je 2012. napustio Old Trafford i njegova karijera je otišla u drugom smjeru

Bio je velika nada Uniteda, ali je ubrzo postao problematični dečko

Za Fergusona je bio najbolji kojeg je ikada vidio, a sada je tek nakon probe potpisao za novi klub

S. Pašalić

Nekadašnja velika nada Manchester Uniteda, Ravel Morrison je potpisao jednogodišnji ugovor sa Sheffield Unitedom.

Morrison je karijeru započeo u klubu sa Old Trafforda, a tadašnji trener ovog kluba Sir Alex Ferguson je govorio kako je on najbolji kojeg je ikada vidio.

Ipak, 2012. godine je napustio ovaj klub i u međuvremenu igrao za veliki broj klubova, a u svakom se zadržavao veoma kratko. Ferguson je u svojoj knjizi iz 2015. otkrio šta se desilo sa Morrisonom u Unitedu.

"Ravel Morrison možda je najtužniji slučaj. Imao je toliko prirodnog talenta kao i bilo koji mladić kojeg smo ikada potpisali, ali je i dalje upadao u nevolje"

"Bilo je vrlo bolno prodati ga, mogao je biti fantastičan igrač. Ali, tokom godina, problemi izvan terena nastavili su eskalirati, a mi smo imali malo mogućnosti i morali smo ga prodati", napisao je tada lgendarni trener Uniteda.

Posljednji klub za koji je ovaj 26-godišnji ofanzivni vezni igrač igrao je bio švedski Ostersund u koji je u februaru stigao iz rimskog Lazija.

Od tada je za Ostersund odigrao samo 6 utakmica i nedavno je napustio ovaj klub. Postao je slobodan igrač, a onda je stigao na probu u Sheffield United i zadovoljio ljude u ovom klubu. On će se novom klubu pridružiti na pripremama u Portugalu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi