Za Gattusom je vladala prava pomama
EPA

Prije potpisa za Napoli

Za Gattusom je vladala prava pomama

Gennaro Gattuso preuzeo je Napoli nakon što je smijenjen Carlo Ancelotti.

Rukovodstvo Napolija je poslije uvjerljive pobjede nad Genkom (4:0) u Ligi šampiona objavilo da je Ancelotti bivši, a klupu je, kako se prethodnih dana i najavljivalo, preuzeo legendarni igrač Milana.

Gattuso je s Milanom potpisao ugovor do juna 2021. godine i u sljedećih šest mjeseci će zaraditi 1,5 miliona eura, dok će mu nakon toga plata pod Vezuvom biti udvostručena.

Mediji u Italiji otkrili su da je Gattuso, prije nego što je preuzeo Napoli, bio iznimno tražen na tržištu. Navodno je od maja kada je napustio Milan odbio čak 18 ponuda, uključujući i one Valencije, Genoe, Sampdorije, Fiorentine...

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Gattuso je razmatrao ponude od 18 klubova iz mnogih zemalja. Od Grčke, Italije do Kine", piše se.

Što se tiče Napolija, trenutno su u italijanskom prvenstvu na sedmom mjestu s čak 17 bodova manje od lidera Intera.

Top Komentari

Terminator
Greška Napolija.Ovaj nema veze.
1 0
Bhf111
Ovakav trener bi nama.odgovarao u repki da nasi manekeni potrce mall
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti