Za Icardija se već zna gdje će, ali ko će ga zamijeniti?
Mauro Icardi je odigrao ukupno 210 utakmica u dresu Intera i postigao je 122 gola. Vrlo lako bi se moglo desiti da do kraja sezone više ne obuče dres Nerazzurra (Foto: EPA)

Lewa, Džeko ili Cavani?

Za Icardija se već zna gdje će, ali ko će ga zamijeniti?

M. Šljivak

Mauro Icardi vjerovatno napušta ekipu Intera u ljetnom prelaznom roku.

Italijanski mediji objavili su jučer informaciju kako će argentinski napadač Inter prodati velikom rivalu Juventusu i to za cifru od oko 100 miliona eura.

S obzirom na to da 26-godišnji napadač odlazi, Nerazzurri tragaju za njegovim zamjenama, a među potencijalnim kandidatima je i bh. reprezentativac Edin Džeko.

Međutim, bh. dijamant nije prva opcija za Inter. Oni bi najradije u svojim redovima vidjeli Poljaka Roberta Lewandowskog. On im je glavna želja i vjeruju da bi Lewa bio najbolji izbor za klub.

Ako ne uspiju dovesti 30-godišnjeg poljskog napadača, okrenuće se dovođenju Džeke. Kapitena reprezentacije BiH će pokušati namamiti većom platom od one u Romi, ali za sada je on samo jedna od opcija.

Direktor Beppe Marotta u svojim zamislima ima još nekoliko opcija. Jedna je i napadač PSG-a Edinson Cavani. Navodno je iskusni Urugvajac već umoran od Pariza i izrazio je želju da se vrati u Italiju..

Kako se sigurno neće vratiti u Napoli, Cavani sagleda ostale opcije. Samo Juventus ne dolazi u ozbir, pa je tako postao jedna od opcija za Inter.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stidljivo se također sa Interom povezuje i fudbaler Juventusa Paulo Dybala. Međutim, on nije ona klasična devetka koju Nerazzurri trebaju i vjerovatno da od njegovog dolaska na Meazzu neće biti ništa.

Mauro Icardi je očigledno za Inter završena priča i biće vrlo interesantno vidjeti ko će ga zamijeniti u timu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi