Za Koulibalyja spreman novi ugovor pun zanimljivih klauzula

U Napoliju odmah reagovali

Za Koulibalyja spreman novi ugovor pun zanimljivih klauzula

Sjajni stoper Napolija Kalidou Koulibaly je ovog ljeta imao mnogo ponuda, ali je na kraju ostao u svom klubu te poručio da je sretan zbog toga.

Koulibaly se dugo povezivao sa Chelseajem, ali je londonski klub na kraju ipak angažovao Davida Luiza.

Nije se dugo čekalo na potez čelnih ljudi Napolija koji su, shvativši koliki interes vlada za Koulibalyja, svom fudbaleru odlučili ponuditi novi, poboljšani ugovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prema pisanju italijanskih medija, Koulibaly će dobiti više nego dvostruko veću platu koja će porasti sa 800.000 na 1.900.000 eura. Osim toga, u njegov ugovor će biti ugrađena otkupna klauzula od 65 miliona eura.

Interesantno, u pripremljenom ugovoru nalazi se i uslov da se klauzula odnosi samo na inostrane klubove, a mediji u Italiji su novi praksu već nazvali "anti-Juve klauzula". Napoliju je dosta bio jedan Higuain...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi