Za Rominog Pellegrinija zainteresovani United i Chelsea

Vezista Rome tražena roba

Za Rominog Pellegrinija zainteresovani United i Chelsea

Roma u svojim redovima ima Lorenza Pellegrinija, igrača za čije usluge su zainteresovani Manchester United i Chelsea, prenosi Calciomercato. 

Pellegrini je karijeru počeo u Romi, a na ljeto 2015. godine prešao je u Sassuolo za nešto više od milion eura. Ipak, obzirom da je Vučica ovog ljeta dovela na klupu Eusebija Di Francesca, on je sa sobom poveo i Pellegrinija kojeg je Roma platila 10 miliona eura. 

Za sada Italijan nema baš status redovnog prvotimca u ekipi Rome, ali obzirom da ima samo 21 godinu, za njega ima još mnogo vremena, ali radi se o velikom talentu. 

Njegov kvalitet prepoznate su ekipe Manchester Uniteda i Chelseaja koje ga žele vidjeti u svojim redovima narednog ljeta. Njegova trenutna vrijednost procjenjuje se na 12 miliona eura, ali je sigurno da bi Roma tražila mnogo više jer Pellegrini ima ugovor do ljeta 2022. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovome dodajmo da je Italijan odigrao 13 mečeva ove sezone u dresu Rome i da je upisao tri asistencije. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi