Zaboravljeni papir trenera WBA-a u svlačinioci Wembleyja govori kako Englezi spremaju mečeve
Na papiru je tačno određeno čak i to ko stoji u živom zidu

Vodi se računa o najsitnijim detaljima

Zaboravljeni papir trenera WBA-a u svlačinioci Wembleyja govori kako Englezi spremaju mečeve

Fudbaleri West Bromwich Albiona odigrali su sjajan meč na gostovanju kod Tottenham u okviru engleskog Premiershipa.

Taj susret je odigran prošlog vikenda na stadionu Wembley, a na kraju je meč završen rezultatom 1:1.

Iako je Tottenham bio favorit, na kraju nije uspio da stvori veliki broj prilika jer se WBA sjajno branio i na kraju je čak bio i bliži pobjedi jer je propustio sjajnu priliku u finišu meča.

Na tom meču WBA je vodio privremeni trener Gary Megson i mnogi su ostali impresionirani njegovim taktičkim umijećem. Dok su on i njegovi fudbaleri slavili bod na teškom gostovanju, zaboravili su jedan papir u svlačionici koji otkriva kako je izgledala njihova defanzivna taktika.

Na papiru se jasno vidi ko je bio zadužen za čuvanje kojeg igrača Pijetlova tokom defanzivnih prekida, a ostala zaduženja pokazuju koliko treneri u Engleskoj vode računa i o najmanjim sitnicama. Naime, tačno je propisano ko stoji u živom zidu u zavisnosti od toga s koje razdaljine je slobodan udarac.

Obzirom da je WBA na kraju uzeo bod na Wembleyju, možemo reći da je taktika bila veoma dobra.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pogledajte i sami samo mali dio onoga što su se dogovarali u svlačionici gostujuće ekipe:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi