Zahović o Hotićevoj odluci da igra za BiH: "Žao mi je, ali..."
NK Maribor

Sportski direktor Maribora za SportSport.ba

Zahović o Hotićevoj odluci da igra za BiH: "Žao mi je, ali..."

Slovenski mediji upozoravali su Matjaža Keka, ali uzalud - Dino Hotić u budućnosti će igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine!

Hotić važi za pravu zvijezdu u Sloveniji, svojim majstorijama u dresu Maribora oduševljava tamošnju javnost, a to, očito, nije promaklo ni našem selektoru Robertu Prosinečkom koji je procijenio kako mu igrač njegovog kalibra itekako može pomoći.

Kako u međuvremenu nije zaigrao za "A" selekciju Slovenije, bez imalo razmišljanja Hotić je pristao da igru za zemlju iz koje potiču njegovi roditelji, a agent Irfan Redžepagić otkrio je kako je proces dobijanja bh. državljanstva već uveliko u toku.

Radi se o igraču koji dolazi iz vrlo pristojne i kulturne porodice, što možete shvatiti već nakon nekoliko rečenica s bilo kojim članom. Otac mu je iz Ključa, a majka iz Modriče, oboje su jednako ponosni što će njihov sin igrati za BiH zajedno sa Džekom, Pjanićem, ali, s druge strane, ne i Zlatko Zahović.

Sportski direktor Maribora je odluku mladog fudbalera prokomentarisao za SportSport.ba.

"Mnogo mi je žao što Dino neće igrati za Sloveniju, odnosno što se odlučio za BiH, ali donio je takvu odluku i moram je poštovati. Njegovi su roditelji porijeklom iz BiH, normalno je da je i za tu zemlju vezan kao i Sloveniju u kojoj je rođen", kazao nam je Zahović, pa prokomentarisao Hotićeve igračke kvalitete:

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Radi se o jako talentovanom igraču. Ima brzinu, lijevu nogu, dribling... Pred njim je budućnost", istakao je Zahović koji je svojevremeno za reprezentaciju Slovenije odigrao 82 utakmice.

Zbog Hotića žali i Matjaž Kek, na konferenciji za medije priznao je da mu je vrlo interesantan igrač, ali stvar je gotova. Hotić je odlučio i uskoro bi trebao steći sve preduslove da zaigra za Zmajeve. 

Top Komentari

zvjezdan10
Hajde stručnjaci ni Vardya nije bilo ni na mapi do 27.godine pa osvoji Premier Ligu i otad daje po 15+ golova svaku sezonu.
9 1
Uranija
Realno, da je odlučio da igra za Sloveniju pljuvalo bi se po igraču i savezu, ali pošto je odlučio da zaigra za BiH onda više i nije toliko dobar...koja smo mi stoka
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi