Zahvaljujući Begoviću Milan postao rekorder u Italiji
FOTO: AC Milan

Za ovu sezonu

Zahvaljujući Begoviću Milan postao rekorder u Italiji

A. Čaušević

Asmir Begović je prethodnog vikenda upisao prve minute u dresu Milana, a u nedjelju protiv Genoe bi trebao biti u startnoj postavi. 

Begovićevim ulaskom u igru Milan je postao rekorder u Italiji u ovoj sezonu kada je u pitanju broj korištenih golmana. Marco Giampalo i Stefano Pioli su koristili četvoricu čuvara mreže.

Računajući i iskusnog Trebinjca gol Rossonera su u ovoj takmičarskoj godini čuvala još trojica golmana: braća Donnarumma, Gianuligi i Antonio, te Pepe Reina.

Najviše nastupa je upisao Gianluigi Donnarumma. Mladi Italijan je do sada branio na 26 utakmica, dok su preostala trojica golmana među stativama stajali po jednom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Begović je protiv Fiorentine sa nekoliko odličnih odbrana pokazao da se na njega ozbiljno može računati te da se bez obzira na period bez utakmica nalazi u dobroj formi.

Pioli će 32-godišnjaku sigurno dati šansu protiv Genoe, a ukoliko se Donnarumma ne oporavi naš čuvar mreže bi mogao braniti i naredne srijede u Kupu Italije protiv Juventusa.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi