Zaimović: Naša prednost u odnosu na GOŠK i Igman je što smo već ostvarili naše ciljeve
Trener kluba iz Tešnja ističe da je njegova ekipa već ostvarila sve planirane ciljeve u ovoj sezoni, ali da će do kraja sezone nastaviti borbu za sami vrh

Šef struke TOŠK-a pred derbi u Gabeli

Zaimović: Naša prednost u odnosu na GOŠK i Igman je što smo već ostvarili naše ciljeve

Dino Kurbegović

Sutra se igraju sve utakmice 22. kola Prve lige FBiH, a svakako da su u žiži javnosti dueli između GOŠK-a i TOŠK-a, te duel između Zvijezde i Igmana. Derbi kola svakako je duel u Gabeli, gdje se sastaju trećeplasirani GOŠK i drugoplasirani tim TOŠK-a. 

Za najavu ovog duela kontaktirali smo i šefa struke kluba iz Tešnja, Dženana Zaimovića, koji je za SportSport.ba govorio o igrama kluba u ovoj sezoni, derbiju u Gabeli, borbi za vrh, ali i za opstanak, mladim igračima...

Nogometaši TOŠK-a igraju sjajno ove sezone, te ste mnoge iznenadili. Da li ste očekivali ove rezultate ove sezone, iako vas je recimo u zimskom periodu napustilo nekoliko ključnih igrača?

"Mi smo i prošle sezone igrali važnu ulogu u borbi za sami vrh, ostvarili smo najbolji rezultat posljednjih godina. Znamo i mi samo da smo mnoge ove sezone iznenadili igrama i rezultatom, posebno jer se budžet našeg kluba ne može porediti sa ekipama Igmana ili GOŠK-a. Veliki hendikep bio nam je odlazak Mahmutovića i Šehića, jer su nam bili veoma važne ofanzivne karike, ali eto pokazali smo da i bez njih možemo parirati svim ekipama".

Sutra se u Gabeli igra jedan od derbija sezone, gdje ćete gostovati domaćem GOŠK-u, koji ima ambicije ulaska u Premijer ligu, a trenutno imaju bod manje od vaše ekipe. Sigurno dobro poznajete narednog protivnika, gdje ste radili jedno vrijeme i kao trener?

"Sigurno da nam godi što u ovoj fazi igramo jedan od derbija za sami vrh tabele. Nama su predviđali borbu za opstanak, a sad nas se svi boje. GOŠK je jedna dobra ekipa, koja u svojim redovima ima veliki broj kvalitetnih i iskusnih igrača, dobro su pokriveni na svim pozicijama. Idemo u dobrom raspoloženju u Gabelu, sportski je nadati se pozitivnom rezultatu".

Oglasi

Koje su prednosti vašeg kluba u odnosu na GOŠK i Igman u ovoj borbi za sami vrh?

"GOŠK i Igman su trenutno tri koplja iznad nas što se tiče organizacionog, finansijskog i infrastrukturalnog dijela. Naša prednost je u tome što smo mi već prebacili naše ciljeve, a oni do svojih ciljeva tek trebaju doći. Naša najveća prednost je stvarno atmosfera u svlačionici, te želja mladih igrača za dokazivanjem. Mislim da su ove sezone TOŠK i Budućnost "narušili" ustaljene okvire ove lige sa odnosno mi igrom na terenu".

Ima li euforije u Tešnju, klub se bori za ulazak u Premijer ligu, kako na sve to gledaju navijači vašeg kluba?

"Ma kakva euforija, ne osjetimo to ovdje. Mislili smo da će dobri rezultati podići i privući privrednike iz ove okoline da se uključe u klub, kako bi imali bolje uvjete za radi i treniranje, ali očito da od toga nema ništa. Žao mi je što djeca, odnosno omladinci, ali i prvi tim nema bolje uvjete za rad i da makar ova regija Tešnja dobije uskoro i teren s vještačkom travom, gdje bi mogli obavljati treninge. Nadam se u narednim utakmicama da ćemo imati i veću podršku s tribina, jer smo to i zaslužili".
Nekoliko mladih igrača je ove sezone iskočilo u prvi plan, možete li neke istaći na koje treba obratiti pažnju u narednom periodu?

"Nama igrači dođu na probu i ostanu standardni igrači. U rosteru od 20 igrača imamo 15 igrača između 18-23 godine i time sam vam sve rekao. Moram istaknuti Šehića, Tabaka, Zeca i Sejmenovića, koji su otkrovljene ove szeone. Dubačkić, Tomić i Mehić su igrači pred kojima je svjetla budućnost. Ne smijem ni zaboraviti ostale i iskusnije, ali i Mujagića i Delića, koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu, a koji su sjajno nadomjestili odlazak prvog strijelca lige Mahmutovića. Još bi uz naše igrače pohvalio našeg direktora Edina Ogrića, koji odrađuje lavovski dio posla".

Kako ocjenjujete ovu sezonu u 1.ligi FBiH, uzbudljiva je borba za vrh, ali i za opstanak u ligi?

"Mislim da je ova sezona dosta interesantna, kako u borbi za vrh, tko i za opstanak. Šteta, što mi, Budućnost i Bratstvo nemamo većih ambicija, jer bi liga bila puno bogatija. Naravno da čudi da su dva velika imena poput Mladosti i Travnika u borbi za opstanak, moje mišljenje je da Tomislav i Mladost vrijede mnogo više od trenutne pozicije".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Za kraj nam kažite neke svoje planove za naredni period, gdje se vidite u narednim sezonama, da li je Premijer liga naredni korak?

"Ma poznato je da su treneri potrošna roba u BiH. U državi u kojoj se izgubio sistem vrijednosti u svim segmentima društva ni naše zanimanje nije izuzetak. Trenutno su moje ambicije vezane za TOŠK do kraja sezone, pa vidjet ćemo dalje šta i kako", kazao je za SportSport.ba Dženan Zaimović jedan od glavnih krivaca što se TOŠK ove sezone umiješao u borbu za prvo mjesto.

Top Komentari

Brazuka
Smetljaru jedan idi kuci
1 9
Neko91
Ne kontam, da li se pravilno kaze GOSK ili TOSK :D . Inace respect za ekipu i borbenost.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi