"Tadić je ljetos pregovarao s dva italijanska kluba i nisu imali hrabrosti na kraju da ga kupe"

Poznato i o kojim timovima je riječ

"Tadić je ljetos pregovarao s dva italijanska kluba i nisu imali hrabrosti na kraju da ga kupe"

E. Čaušević

Srbijanski fudbaler Dušan Tadić oduševio je fudbalsku javnost svojom predstavom u sinoćnjoj utakmici Real Madrida i Ajaxa.

Tadić je odigrao vjerovatno najbolju utakmicu u karijeri, te je najzaslužniji što je Ajax napravio senzaciju i izbacio Real Madrid iz Lige prvaka. Ovaj 30-godišnji fudbaler je postigao jedan gol, te je upisao dvije asistencije u pobjedi Ajaxa od 4:1 na Santiago Bernabeu.

On je u Ajax stigao pred početak ove sezone iz Southamptona što je bilo iznenađenje za mnoge. Srbijanski fudbaler imao je nekoliko drugih ponuda, ali su klubovi većinom odustajali kada se ovaj transfer trebao realizovati.

Italijanski velikani Milan i Roma su sigurno najveći gubitnici sada jer su oni bili u pregovorima s Tadićem. Ipak, oba kluba su odustala kada je tadić tražio nešto veću platu koju mu je na kraju ponudio Ajax i ispostavilo se da je to pun pogodak za njega.

"Ko zna šta bi bilo da je otišao u Seriju A. Možda se nekada to i desi. Ljetos su ga željeli Milan i Roma i pregovarali smo s njima, ali nisu imali na kraju hrabrosti da ulože novac u njega. Sinoć je pokazao koliko vrijedi i izuzetno sam sretan zbog njega. Ostali klubovi koji su ga željeli se sada sigurno itekako kaju", rekao je njegov agent Miloš Malenović.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tadić je u Ajax došao pred početak sezone iz Southamptona za oko 12 miliona eura. Potpisao je ugovor do ljeta 2022. godine, ali ne bi bilo čudo da holandski klub već na kraju ove sezone odluči da ga proda i zaradi barem duplo više novca.

Ovaj 30-godišnjak igra sezonu iz snova jer je u dresu Ajaxa ove sezone u svim takmičenjima odigrao 40 utakmica, te je postigao impresivnih 26 golova i dodao 15 asistencija.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
dajte ljudi zašto ga odmah dižete u nebesa nakon jedne priznajem vrlo dobre utakmice i vjerovatno najbolje u karijeri.Solidan igrač ali da je majstor nije,da jeste pokazao bi to u Engleskoj prošle sezone
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije