Zar ste ga već zaboravili? Potpisao 2015. godine, a tek sinoć debitovao...

Taarabt zaigrao za Benficu

Zar ste ga već zaboravili? Potpisao 2015. godine, a tek sinoć debitovao...

Edmir Škorić

Benfica je sinoć kasnim golom Harisa Seferovića uspjela da savlada Tondelu (1:0).

Benfici je pobjeda bila neophodna u trci za titulu, a do nje je došla teže od očekivanog, no švicarski reprezentativac je na kraju ipak uspio da pronađe put do mreže čvrstog gosta.

Lisabonci su se sada na tabeli izjednačili s vodećim Portom, a osim gola Seferovića meč je obilježila i još jedna pomalo bizarna činjenica.

Naime, prvi put je za Benficu zaigrao Adel Taarabt. On je u 71. minuti u igru ušao umjesto Pizzija i tu ništa ne bi bilo čudnoda Taarabt za Benficu nije potpisao još prije četiri godine.

On je iz QPR-a 2015. došao u klub, isprva je igrao u B timu Benfice, zatim je sezonu posuđen Genoi, a nakon svega tek je sinoć ubilježio zvanični nastup u prvom timu Benfice.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Igrao je još u Lensu, Tottenhamu, QPR-u, bio još na posudbama u Fulhamu i Milanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi