Zašto je HŠK Zrinjski lagano izgubio meč?
(Foto: EPA)

Malme je dominirao

Zašto je HŠK Zrinjski lagano izgubio meč?

M. Šljivak

HŠK Zrinjski doživio je težak poraz od Malmea (3:0) u prvoj utakmici trećeg pretkola Evropske lige.

Švedski velikan je u potpunosti nadigrao bh. predstavnika i na revanš nosi veliku prednost, te su realno gledajući jednom nogom u play offu.

Statistika sa jučerašnjeg meča dovoljno pokazuje koliko su Plemići bili inferiorni u odnosu na Malme i na kraju su dobro prošli sa samo tri gola u mreži.

Dominirao je Malme tokom kompletne utakmice. Sam posjed lopte je uvjerljivo na njihovoj strani (62-38), a iako je Zrinjski imao dvije dobre šanse da postigne gol, šuta u okvir nisu imali. Pokušali su četiri puta.

Sa druge strane domaćini su imali 18 šuteva, čak 11 ih je išlo u okvir gola, a tri su završila u mreži. Lagano su igrači Malmea ulazili u kazneni prostor, što pokazuje činjenica da je njihovih 10 šuteva od 18 bilo iz šesnaesterca.

Razliku na terenu jasno pokazuje i broj pasova. Malme je kompletirao 610 dodavanja od 697 pokušaja, dok je Zrinjski imao 371 uspješno dodavannje od 438 pokušaja.

Ono što svakako treba da zabrine trenera mostarskog tima Harija Vukasa je veliki broj izgubljenih lopti na vlastitoj polovini. Od ukupno 74 izgubljene lopte na utakmici, čak ih je 28 bilo na njihovom dijelu terena.

Švedski tim je u ovom susretu dobio i više duela. Od ukupno njih 128 dobili su 70, ali tu razlika nije bila prevelika u odnosu na ostale statističke podatke.

Statistički indeks pokazuje da je najbolji igrač bh. tima u ovom meču bio stoper Slobodan Jakovljević koji je imao 263 boda po InStatu. Osvojio je čak 15 od 17 duela, 12 puta je oduzeo loptu, što je zaista odlična statistika.

Sa druge strane igrači Malmea su imali poprilično izjednačenu statistiku, a najbolji indeks imao je Bachiou (306).

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Plemići su odigrali izuzetno skroman meč. Realno je moglo dosta bolje, ali ima još 90 minuta i nikada nikog ne treba prerano otpisati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
Zbog igre kurv anjske, pa ne moze opet bunker, pa napadni, niste Celticu dosli
6 0
Grohot
imali su taktiku ravnu srednjoskolskoj ekipi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi