Marca: Najkarizmatičniji bh. igrač s 32 godine uradio više nego španski mladići
Džeko je u Las Palmasu odigrao 84 minute i, iako je dobijao malo lopti, lavovskom borbom je pomagao bh. timu da bude dostojan rival Furiji

Ugledni list hvali Dijamanta

Marca: Najkarizmatičniji bh. igrač s 32 godine uradio više nego španski mladići

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Ugledni španski list Marca je nakon meča Španija - BiH (1:0) pohvalio bh. kapitena Edina Džeku.

Džeko je jučer predvodio napad Zmajeva u Las Palmasu, no kapiten našeg nacionalnog tima ovaj put nije uspio da postigne pogodak. Nije, istina, ni dobio pravu loptu, niti smo u onakvoj igri bili u situaciji da ozbiljnije napadamo i prijetimo španskom golu.

Međutim, Džeko je i pored toga odigrao dobar meč, borio se lavovski, a to je primijetio i novinar Marce, koji je po završetku meča hvalio Dijamanta.

"Edin Džeko je sve odradio dobro. Najkarizmatičniji igrač BiH je ujedno bio i najbolji u svom timu. Igrao je timski i s 32 godine, napadač Rome je napravio više od mladića u španskoj momčadi", piše u analizi Marce.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Džeko je iz igre izašao u 84. minuti, kada ga je zamijenio Kenan Kodro, a samo nekoliko dana ranije odradio je 90 minuta teške utakmice u Beču protiv Austrije (0:0) i sada će se zaputiti za Rim gdje ga čekaju novi izazovi u dresu Rome.

Top Komentari

Harisss
Itekako plakati. Ne pominjite mi da ce doci dan kada ce se Dzekson povuci. Odmah me hvata strah i tuga. Uzivajmo u jos ovih aBd nekoliko godina sto ce igrati.
55 1
Zara Salisburgo
Dzeko je samo jedan, i kada ga ne bude vise u repki e tad cemo plakati....
52 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi