Zbog čega se Romelu Lukaku sinoć nakon utakmice izvinio selektoru Škotske?
Lukaku je postigao drugi gol nakon ofsajda u kojem se našao Kevin De Bruyne

Belgijanac je postigao dva gola u pobjedi svoje reprezentacije

Zbog čega se Romelu Lukaku sinoć nakon utakmice izvinio selektoru Škotske?

S. Pašalić

Belgija je sinoć upisala laganu pobjedu na svom terenu protiv Škotske rezultatom 3:0 u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bila je ovo i četvrta pobjeda u ovim kvalifikacijama za Belgijance koji se nalaze na prvom mjestu grupe I sa 12 osvojenih bodova i gol-razlikom 11:1.

Romelu Lukaku je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena doveo Belgiju u vodstvo, a isti igrač je u 57. minuti postigao gol za 2:0. U 92. minuti Kevin De Bruyne je postavio konačnih 3:0.

Nakon meča Lukaku se izvinio selektoru Škotske, Steveu Clarkeu zbog postignutog drugog gola koji je očigledno došao nakon ofsajda u kojem se našao De Bruyne.

Igrači Škotske su se žalili sudiji, ali s obzirom da se VAR tehnologija ne koristi u kvalifikacijama, gol je bio priznat.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Selektor Škotske, koji je bio šef Lukakuu u WBA rekao je da se njegov bivši igrač izvinio zbog ove situacije.

"Sada sam imao razgovor s njim u tunelu. Izvinio se jer je postigao gol. Slušajte, Romelu ima sjajan karakter i ja sam uživao raditi s njim. Bio je mladi dječak kada sam ga trenirao i od tada je porastao. On je snažan napadač koji je igrao za neke velike klubove u Premier ligi", rekao je Clarke nakon utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi