Zbog ljubavi prema fudbalskoj lopti Batshuayi je bio primoran prekršiti klupsko pravilo

"Pomagalo mi je da se osjećam bolje, da se oslobodim"

Zbog ljubavi prema fudbalskoj lopti Batshuayi je bio primoran prekršiti klupsko pravilo

Balgijskom napadaču Mitchyju Batshuayiju se predviđala svijetla budućnost na Stamford Bridgeu kada je za 33 miliona funti dres Marseillea zamijenio onime londonskog Chelseaja.

Ipak, Batshuayi se nikako nije uspijevao izboriti za značajniju minutažu, a protekle zime je poslan na posudbu u Borussiju Dortmund nakon dolaska Oliviera Girouda na Stamford Bridge.

Belgijanac je uspio postići 10 golova u dresu londonskih Plavaca, ali ga je slaba minutaža u Conteovoj ekipi natjerala da prekrši jedno klupsko pravilo i to ono koje ne dozvoljava igračima Chelseaja da u slobodno vrijeme, rekreativno, igraju mali nogomet.

Ovaj sjajni napadač nikome u Chelseaju nije govorio da igra mali nogomet, ali sada je otkrio da mu je to pomagalo da se "oslobodi" i osjeća puno bolje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U klubu to nije dozvoljeno, ali ja sam igrao futsal. Da nisam igrao futsal bio bih mrtav... Ubijao sam se igrajući sat ili dva. To je za mene bilo gotovo obavezno. Pomagalo mi je da se osjećam bolje, da se oslobodim, da osjetim loptu. Pomagalo mi je da zadržim osjećaj za pronalaženje puta do mreže, a najvažnije uživao sam igrajući sa svojim prijateljima", izjavio je Batshuayi za magazin Onze.

Iako u Chelseaju nisu smatrali da im je potreban, u Borussiji Dortmund Batshuayi igra odlično, te je na 12 utakmica za Milionere postigao osam golova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi