Zbog rečenice u kojoj je spomenuo Džeku rizikuje žestoku kaznu!
Petrachi (sredina) iz vremena kada je bio sportski direktor Torina

Istraga već pokrenuta

Zbog rečenice u kojoj je spomenuo Džeku rizikuje žestoku kaznu!

Admin Čaušević

Ponekad i slučajno izgovorena rečenica na press-konferenciji može imati visoku cijenu. 

Sportski direktor rome Gianluca Petrachi bi mogao biti suspendovan zbog rečenice koju je izgovorio 10. septembra prilikom predstavljanja Henrikha Mkhitaryana.

Petrachi je tada govorio o pregovorima između Intera i Edina Džeke. Nešto što bi ga moglo skupo koštati.

"Kada sam u maju prvi put sreo predstavnike Intera odredio sam cijenu za Džeku", rekao je Petrachi na predstavljanju armenskog napadača.

Međutim, problem je što je Petrachi u maju bio sportski direktor Torina, a tu funkciju u Romi je preuzeo 25. juna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Upravo iz tog razloga FIGC je pokrenuo istragu, a ako bude proglašen krivim Petrachi bi mogao biti suspendovan minimalno na nekoliko mjeseci, a maksimalno na godinu. Bit će saslušan u narednim danima.

Džeko je na kraju ostao u Rimu što je definitivno jedan od najvećih uspjeha Petrachija od dolaska u rimski klub što pokazuju i dobre partije Dijamanta na startu sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi