Zbogom Bavarci: Douglas Costa i zvanično otkupljen od Bayerna

Brazilac postao "punopravni" član Juventusa

Zbogom Bavarci: Douglas Costa i zvanično otkupljen od Bayerna · Zvanično

Juventus je prošlog ljeta doveo Douglasa Costu na posudbu iz Bayern Munchena, a sjajni krilni fudbaler se od tada pokazao "punim pogotkom" za Staru damu.

Costina posudba (plaćena šest miliona eura) je trebala isteći krajem ovog mjeseca, ali će on ostati u crno-bijelom dresu pošto je Juventus odlučio otkupiti njegov ugovor.

Naime, Stara dame je aktivirala otkupnu klauzulu, pa je nakon dodatnih 40 miliona eura isplaćenih Bayernu Douglas Costa je danas postao "punopravni" član Juventusa, a to bi trebao ostati do ljeta 2022. godine.

Douglas Costa je u sezoni iza nas odigrao 47 utakmica za Juventus u svim takmičenjima, te je uspio postići šest golova i upisati 14 asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi