Zeleno svjetlo se upalilo u Napulju, predstavljeno prvo veliko pojačanje
Foto: Screenshot/Twitter

Simone Verdi stigao na San Paolo

Zeleno svjetlo se upalilo u Napulju, predstavljeno prvo veliko pojačanje

Teme:

Iako je bio velika želja čelnika Napolija i u januaru, sjajni 25-godišnji ofanzivac Simone Verdi je tada odlučio barem do ljeta ostati u Bologni.

Ipak, sada je konačno postignut dogovor, pa je Verdi nakon obavljenih ljekarskih pregleda večeras potpisao petogodišnji ugovor sa Napolijem.

Navodno će Bologna od Verdijevog transfera inkasirati oko 25 miliona eura, a u Napoliju su svog novog igrača predstavili uz zanimljiv video klip na Twitteru u čast njegovog prezimena (Verdi - "Zeleni").

Inače, Verdi je u svojoj dosadašnjoj karijeri branio boje velikog broja klubova. Nastupao je tako za Torino, Juve Stabiju, Empoli, Milan, Eibar, Carpi i Bolognu. Prošle sezone je odigrao 34 susreta Serije A za Bolognu, te je upisao 10 golova i isto toliko asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi