Želite biti selektor Kameruna? Prijavite se na oglas za posao
Foto: EPA

Traže selektora preko oglasa za posao

Želite biti selektor Kameruna? Prijavite se na oglas za posao

Adnan Beganović

Jedan od najboljih afričkih fudbalskih reprezentacija, Kamerun, dvije sedmice prije početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo je bez selektora.

Nakon što su 30. oktobra uručili otkaz njemačkom stručnjaku Volkeru Finkeu čelnici Fudbalskog saveza Kameruna još uvijek nisu pronašli njegovog nasljednika.

Istina, čelnici Saveza su u grozničavoj potrazi za novim selektorom, a način na koji ga pokušavaju pronači je doista jedinstven u svijetu fudbala.

Naime, Fudbalski savez Kameruna je na zvaničnim stranicama objavio oglas za mjesto selektora nacionalnog tima. U ovom svojevrsnom oglasu za posao navedeni su i kriteriji koje bi morali ispunjavati kandidati koji se prijave.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Jedan od uslova je da im prevbivalište bude u Kamerunu, zatim da poznaju afrički fudbal, tečno govore engleski ili francuski jezik, te da imaju internacionalnog iskustva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.