Željezničar je uvezao pet poraza, ali to nije prvi put u 2023. godini

Nova "crna rupa" za Plave

Željezničar je uvezao pet poraza, ali to nije prvi put u 2023. godini

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

FK Željezničar u velikoj je rezultatskoj krizi. Plavi s Grbavice večeras su se na Tušanj došli "vaditi" protiv Slobode u šesnaestini finala Kupa BiH, ali poraženi napuštaju Tuzlu što je peti uzastopni poraz za izabranike Nermina Bašića. No, nije to prvi put ove godine da je Željezničar vezao pet poraza.

Trenutna kriza Željezničara krenula je trećeg septembra u okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. U jednoj dosadnoj utakmici protiv Veleža, na stranu Mostaraca odlučio je jedan gol i to u 89. minuti kada je pogodio Haskić.

Uslijedila je tada reprezentativna pauza, ali nakon nje i novi poraz, ovaj put na Grbavici. Dženan Haračić je izjednačio protiv GOŠK-a na 2:2 u prvoj minuti nadoknade, ali gosti iz Gabele dolaze do pobjede golom Nižića šest minuta kasnije.

Jedina utakmica u kojoj je Željezničar potpuno "razmontiran" bila je u Doboju 20. septembra kada je Sloga bila bolja s 3:0, da bi nakon toga četiri dana kasnije Zrinjski preokrenuo golovima u 80. i 90. minuti i slavio 2:1.

Peti poraz uslijedio je večeras kada je Sloboda slavila s 1:0 u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine, a prisjetimo se i prethodnog lošeg niza Željezničara koji se tada i zaustavio na pet utakmica. Vidjet ćemo hoće li i sada.

Oglasi

Tada, prvog aprila, na klupi je još bio Edis Mulalić, a Željezničar je u 24. kolu Premijer lige poražen na gostovanju kod Leotara s 1:0, te je tako počeo niz od pet poraza Željezničara.

Uslijedila je polufinalna utakmica Kupa protiv Veleža u Mostaru. Željezničar je izgubio s 1:0, a Edis Mulalić tada je prestao obavljati dužnost šefa stručnog štaba tima s Grbavice.

U okviru 25. kola Premijer lige Željezničar je na Grbavici dočekao Tuzla City, ali je opet jedan gol presudio. Karić je pogodio u 24. minuti i riješio meč u korist gostiju. 

Na klupu Željezničara tada dolazi Nermin Bašić, ali debi nije mogao imati protiv težeg protivnika, pa je Željezničar poražen od Zrinjskog u Mostaru s 2:0.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Nakon toga je na Grbavici u revanš utakmici polufinala Kupa slavio s 1:2, da bi 22. aprila bio prekinut crni niz pobjedom protiv Širokog Brijega na Grbavici. 

Vidjet ćemo da li će i sada nakon pet poraza uslijediti pobjeda. Narednu utakmicu Željezničar, deja vu, igra protiv Širokog Brijega na Grbavici i to 2. oktobra u okviru 9. kola Premijer lige BiH. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

grom
Smeće daj ostavku i ti i presjednik koji je nesposoban Ako si predsjednik donesi pare stvori ih
0 2
mitoza
Znamo o Želji više sve ali niko ne spominje ovo divljanje cijena. Malo na tu temu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti