Željezničar protiv Širokog Brijega treći put u šest dana
Anel Šabanadžović je riješio prvu utakmicu na Pecari golom za pobjedu 1:0 u 87. minuti

Revanš polufinala Kupa Bosne i Hercegovine

Željezničar protiv Širokog Brijega treći put u šest dana

Željezničar i Široki Brijeg su ovih dana nešto poput Golden Statea i Clevelanda kada igraju finalnu seriju NBA lige. Klubovi sa Grbavice i Pecare će danas odigrati svoju treću utakmicu u posljednjih šest dana i to u okviru polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Prvi meč ova dva tima odigran na Pecari prošlog četvrtka riješio je Anel Šabanadžović, koji je u 87. minuti pogodio za minimalnu ali zlata vrijednu prednost Plavih sa Grbavice pred večerašnji revanš na Grbavici. U nedjelju je odigran i ligaški duel, a zanimljivo je da je Željo i u njemu slavio kasnim golom Denisa Žerića u prvoj minuti sudijske nadoknade (1:2).

Željezničar je zahvaljujući rezultatu iz prve utakmice (1:0) definitivno u prednosti, ali Širokobriježani su u (bliskoj) prošlosti nerijetko znali slaviti na Grbavici. Iz tog razloga se Željo nikako ne bi smio unaprijed proglasiti pobjednikom ovog dvomeča, čega je svjestan i trener Plavih Admir Adžem.

"Treća utakmica s istim protivnikom u kratkom periodu. Raduje me što su igrači svjesni težine utakmice. Veliki problem će biti teren, trebat će mnogo snage i koncentracije, ali nadam se da ćemo ostvariti plasman u polufinale Kupa. Raduje nas što su svi zdravi i spremni i cijeli tim jedva čeka početak utakmice", riječi su trenera Željezničara.

"Iako smo izgubili odigrali smo dobro, a na Grbavici ćemo pokušati odigrati još bolje. Tačno je da smo u rezultatskoj krizi i da se mučimo se s realizacijom, ali nećemo poviti glave kao što nismo ni letjeli kada smo bili na prvom mjestu", poručio je trener Širokog Brijega Goran Sablić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Revanš meč Željezničara i Širokog Brijega igra se na Grbavici s početkom u 18 sati, a domaćin susreta je odlučio počastiti svoje navijače besplatnim ulaskom na sve tri tribine osim zapadne. Glavni sudac utakmice će biti Dragan Petrović iz Banjaluke.

Bolji iz ovog duela će ujedno biti i posljednji putnik u polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, gdje se već nalaze Sloboda, Krupa i Zvijezda 09.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi