Željo protiv Slavije nastavio uspješan niz

Premijer liga BiH, 20. kolo

Željo protiv Slavije nastavio uspješan niz

Edmir Škorić

Željezničar je nastavio pozitivan niz, nakon što su sarajevski Plavi večeras na Grbavici ostvarili pobjedu nad Slavijom iz Istočnog Sarajeva (2:0).

Iako bez svog prvog topnika, iskusnog Alena Mešanovića, Željezničar je na Grbavici upisao nova tri boda protiv slabašne Slavije, koja je večeras imala nekoliko dobrih prilika. Desetak minuta na otvaranju nije donijelo posebna uzbuđenja, no da ih bude, pobrinuo se sudija Tomislav Čuić koji je pad Bučana okarakterisao kao prekršaj Tadića, pa je dosudio najstrožiju kaznu.

Samir Bekrić je stavio loptu na jedanaest metara, smireno šutirao u donji desni ugao i matirao Dujkovića, povratnika na gol Slavije, koji je dobro procijenio udarac domaćeg veznjaka. U petnaestoj minuti Bekrić izvodi korner, Haris Bešlija glavom loptu prebacuje na drugu stranu, no niko se nije našao na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Gosti su pokušali savladati Šehića u 21. minuti, tačnije uradio je to Jovanović, koji je opalio sa oko 23 metra, a Šehić odbranio. Slavija je sredinom prvog poluvremena preuzela incijativu, pa tako u 25. minuti bilježimo dobar udarac Kutalie, kojeg je golman domaćih uz malu nesigurnost odbranio.

Nedugo zatim mladi Bešlija je oštro centrirao sa desne strane, Dujković u posljednji čas intervenisao ispred Bučana. Na drugoj strani Tadić je uputio nezgodan udarac ka golu domaćih, no Šehić i dalje pokazuje svoje kvalitete. U istom napadu Darko Spalević je primio loptu na desetak metara od gola Željezničara, potom iz okreta pogodio vanjski dio mreže.

Ćulum, Bešlija i Bučan su kombinirali  na rubu gostujućeg šesnaesterca, a na kraju se Milan Ćulum odlučio za udarac, Dujković uz dosta muke izbacio u korner. Mirsad Bešlija dva minuta kasnije proigrava Bekrića u prazan prostor, Dujković na vrijeme istrčao i izbacio loptu ispred Bekrića. Ponajbolju šansu Željo propušta nekoliko minuta prije kraja prvog dijela, kada je Haris Bešlija sve dobro napravio, utrčao u šesnaesterac Slavije i sa svega desetak metara trljavo šutirao, ravno u ruke Dujkovića.

Deset minuta u nastavku bilo je potrebno Spaleviću da opasno zaprijtei golu domaćih, nakon što ga je Kutalia uposlio sa lijeve strane. Ipak, povratnik u napadu Slavije nije bio dovoljno precizan. Šćepanović se tri minute kansije opropao udarcem sa skoro trideset metara desnom nogom, lopta je na kraju prošla dvadesetak centri od lijeve stative Šehića.

Potom je uslijedio jedan period dosadne igre, da bi petnaestak minuta prije kraja Željo došao i do drugog gola. Samir Bekrić je sa desne strane izveo jedan skraćeni korner, Branimir Bajić najviše skočio i glavom matirao Dujkovića za veliku radost domaćih navijača, koje ni jaka kiša nije spriječila da svih 90 minuta u velikom broju bodre svoje ljubimce.

Crnu sliku ovoj predstavi na kraju je pridonio ulazak jednog od domaćih navijača u teren, kada je udario gostujućeg golmana Dujkovića, koji je ostao ležati na terenu. Prekid je trajao najmanje pet minuta, pa je na kraju sudija odlučio da se igra nastavi. Igralo se sve do 99. minute, a rezultat se nije mijenjao.


Željezničar - Slavija 2:0

Stadion Grbavica u Sarajevu. Gledalaca: (?). Sudija: Tomislav Čuić (Tomislavgrad)

Strijelci: 1:0 - Bekrić (9 - penal), 2:0 - Bajić (74). Žuti kartoni: Bogičević, Mešić (Željezničar), Tadić, Kutalia (Slavija).

ŽELJEZNIČAR: Šehić, Radovanović, Bajić, Bogičević, Bekrić, H. Bešlija /od 61. Rovčanin/, Ćulum, M. Bešlija /od 80. Šimić/, Bučan /od 90. Čolić/, Popović, Mešić.

SLAVIJA: Dujković /od 90. Lučić/, Regoje, Benović /od 82. Odović/, Simić, Spalević, Tadić, Šćepanović, Todorović /od 51. Baković/, Kutalia, Stanković, Jovanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.