Zeničani nastavili dominaciju: NK Čelik bez problema slavio u gradskom derbiju
Čičak je nastavio golgetersku seriju, te je i danas bio strijelac za Čelik

Maksimalan učinak crno-crveni nakon četiri kola

Zeničani nastavili dominaciju: NK Čelik bez problema slavio u gradskom derbiju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Bilino polje u okviru 4.kola Kantonalne lige ZDK savladali gradskog rivala Borac-Tetovo rezultatom 3:1.

Crno-crveni su u ovaj duel ušli s omjerom od tri pobjede u tri meča i bez primljenog gola. Od početka je bilo jasno ko je favorit i ko je kvalitetnija ekipa. Nakon nekoliko prilika za Čelik, prvi gol je postignut u 12. minuti. Novi igrač Čelika, Amar Šišić sjajno je ubacio iz prekida s desne strane, a Aidin Mahmutović glavom s pet metara pogađa za 1:0.

Nastavili su se napadi domaćina, dok su se gosti odlučili da igraju zatvoreno, te da iz kontranapada pokušaju ugroziti gol domaćina. Novi gol je postignut u 42.minuti, sjajno je Mahmutović proigrao mladog Čička, koji rutinski pogađa za 2:0. Kada su svi mislili da će sudija svirati kraj prvog dijela, najljepša akcija na utakmici, Salkić je sjajno uposlio Šišića, a ovaj sjajnim udarcem s vrha šesnaesterca matira gostujućeg golmana za 3:0 za Čelik, a to je bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu dosta izmjena u Čeliku, ali i Borcu, tako da je tempo igre dosta pao, ali su crno-crveni dominirali i stvarali šanse. Mahmutović, Kovač, Čičak, imali su velike prilike da povećaju prednost, ali gostujući golman danas je pokazao svoje kvalitete.

U posljednjih 20.minuta u igru je ušao i Fenan Salčinović, koji će sigurno dosta značiti mladoj ekipi Čelika u ovoj sezoni. Pred sami kraj utakmice, gosti postižu počasni pogodak. S lijeve strane je ubacio Jasmin Smriko, a Edin Alić, sa pet metara pogađa za 3:1 Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te je Čelik slavio pobjedu protiv Borca konačnim rezultatom 3:1.

Nakon četiri kola, crno-crveni imaju maksimalan učinak, a naredno kolo će gostovati u Žepču.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

NK Čelik: Sejmen, Šehić, Šabić, Muslić, Popović, Salkić, Šišić, Čičak, Piljug, Horić, Mahmutović. Trener: Pavle Skočibušić.

NK Borac-Tetovo:Bešić, H. Kobić, S.Alić, E. Kobić, Sivac, Purić, Mešeljević, E.Alić, N. Smriko, J. Smriko, Bajramović. Trener: Branislav Vidović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

_admirr.x
Čičak mnogo talentovan igrac..Ima tu Celik finih igraca i bez problema ce doc do Federalne lige,onda se jos pojacat malo i eto ih nazad u PL,sretno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi