Žestoka kazna za golmana Novog Travnika zbog udaranja sudije
Iako se pokajao zbog svega što se desilo, golman federalnog prvoligaša nije dobio bezazlenu kaznu jer je šest mjeseci zaista ogroman period za biti van terena

Van terena će biti šest mjeseci, a kažnjen je i novčano

Žestoka kazna za golmana Novog Travnika zbog udaranja sudije

M. Šljivak

Mladi golman Novog Travnika Elvir Trako dospio je u centar pažnje bh. medija nakon što je u Bihaću nasrnuo na sudiju meča protiv Jedinstva Ismeta Ibrahimkadića.

Trako je potrčao prema glavnom sudiji Ibrahimkadiću i udario ga, poslije čega je ovaj pao i ostao ležati na terenu. Nastala je velika gužva, a u incident su se upetljali svi nogometaši, kao i redari.

Disciplinska komisija FSFBiH donijela je odluku o kazni za 20-godišnjeg golmana. Odlučeno je da se zbog udaranja sudije kazni suspenzijom od šest mjeseci i sa novčanom kaznom od 500KM.

Kazna za ovog čuvara mreže aktivna je od 15. novembra, a zbog ovog incedenta van terena će biti do maja naredne godine.

Trako je ove sezone branio u dvije utakmice za Novi Travnik i primio je tri pogotka, a ranije je u karijeri nosio dres omladinskih selekcija Čelika i švicarskog Burgdorfa.

Elvir Trako je izrazio kajanje za ono što se dogodilo

"Sada mi je naravno žao kad vidim šta sam uradio. Do toga ne bi došlo da glavni sudije i njegovi pomoćnici nisu tokom meča radili što jesu. Poslije posljednjeg zvižduka bio sam desetak metara od sudije i rekao sam mu da nije uredu način na koji je dijelio pravdu. On mi rekao da je samo bitno da sam primio pogodak, te mi je opsovao mater, a ja sam je potrčao prema njemu. Nisam ga udario, jednostavno se nisam mogao zaustaviti i on je pao, rekao je Trako nedavno za SportSport.ba.

Na kraju ipak Trako nije dobro prošao i dugo vremena će biti van terena.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Promo

Top Komentari

stakleni
Aha, baš nije mogao stati. Namjerno ga gurno, to se vidi. Siguno i laze da mu je sudija psovao. Ali najbolje mu je opravdanje: ”Do toga ne bi došlo da glavni sudije i njegovi pomoćnici nisu tokom meča radili što jesu.” Eto, Trako kaze da ne bi napao sudiju bez razloga, da je sudija sasvim logicno napadnut, da je to zaluzio. Zbog te izjave ga treba dozivotno suspendovati sa svih stadiona. Huligan u obliku ko-fol-fudbalera.
22 3
bosanac
i ja bi isto ovako samo što se sudija nebi digo
7 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi