Žestoka svađa u Romi?

Petrachi bi mogao vrlo brzo napustiti klub

Žestoka svađa u Romi?

Sinoć se nekolicina italijanskih medija, uključujući Sky Sport Italija, Siamo La Roma, TuttoMercatoWeb i Roma24, raspisala o žestokoj svađi u Romi.

Navodno je došlo do sukoba između prvog čovjeka kluba Jamesa Pallotte i sportskog direktora Gianluce Petrachija. Pomenuti mediji su nekako došli i do detalja svađe u vrhu kluba.

Sve je navodno počelo jer je predsjednik Pallotta dao intervju u kojem se zahvalio svima u klupskoj hijerarhiji, osim Petrachiju.

Ova činjenica je potakla novu diskusiju, a s obzirom da se problemi u odnosu između Pallotte i Petrachija skupljaju već neko vrijeme, ubrzo je diskusija prešla u svađu. U prošlosti je do tenzija ponajviše dolazilo zbog neslaganja vlasnika i sportskog direktora o generalnoj transfer politici Rome.

Pojedini mediji pišu da je situacija eskalirala do te mjere da bi Petrachi jako brzo mogao napustiti klub.

Kada je došao Petrachi došao u Romu, postojao je plan da Pallotta proda klub Danu Friedkinu, ali se sada vjeruje da su pregovori o promjeni vlasništva u potpunosti propali, pa Vučica ostaje u dugovima do guše.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sve je naravno dovelo do toga da se transfer politika koju je Petrachi osmislio za budućnost kluba potpuno promijeni, a on sam je sada izuzetno bijesan što je njegov rad pao u vodu.

Petrachi je u klub došao prošlog ljeta i na poziciji sportskog direktora zamijenio Monchija, koji se par mjeseci ranije razišao sa Romom.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi