Zidane održao sastanak s petoricom igrača, a trojici rekao da su već na transfer listi

Velike promjene u Madridu

Zidane održao sastanak s petoricom igrača, a trojici rekao da su već na transfer listi

E. Čaušević

Francuski stručnjak Zinedine Zidane ne želi da gubi vrijeme i već je počeo pripreme za narednu sezonu.

Pred Real Madridom su velike promjene što se tiče igračkog kadra i svima je jasno da ova ekipa više ne može ostvariti ono što se od njih očekuje. Pojedini igrači su se jednostavno zasitili svega, dok za neke više nema mjesta u klubu.

Kraljevski klub ove sezone nije uspio ništa da osvoji, a da stvar bude gora u svim takmičenjima su veoma rano završili svoje nade oko osvajanja trofeja.

Florentio Perez je u klub vratio Zinedinea Zidanea i poručio mu je da ima svu slobodu u biranju ekipe na kraju ove sezone. Francuski stručnjak je već počeo pripreme za novu sezonu, a prvo što želi da uradi jeste da se riješi pojedinih fudbalera.

Španski mediji objavili su jučer da je Zidane održao sastanak s pojedinim igračima, a madridski AS danas je objavio da je riječ o petorici igrača. Navodno, Zidane je čak trojici od njih pet već rekao da ne računa na njih, te da su stavljeni na transfer listu.

Naravno, najzvučnije ime na toj listi je Gareth Bale za kojeg više i ptice na grani znaju da će gotovo sigurno napustiti Kraljeve na kraju sezone. Pored njega Zidane više neće računati na Danija Ceballosa i Marcosa Llorentea koji su dobili dozvolu da traže novi klub.

Pored njih Zidane je razgovarao i s Marcelom koji je već 12 godina u ekipi Real Madrida. Brazilac je jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu i sigurno itekako potreban Realu.

Naravno, Zidane mu je poručio da on nije na prodaju, te je jasno htio da mu Marcelo otkrije da li su istinite priče da prelazi u Juventus. Navodno, razgovor je završio s dobrim ishodom, te je Marcelo otkrio da mu je želja da ostane u Realu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored ovih igrača razgovor s Zidaneom obavio je i Luka Modrić koji je ove sezone totalno zakazao. Nakon što je dobio Zlatnu loptu Modrić se izgubio sa scene i nije opravdao ovu nagradu. No, Zidane mu je poručio da na njega itekako računa, te da je on okosnica veznog reda i za narednu sezonu.

Sigurno je da će u Realu biti još nekoliko fudbalera koji će napustiti klub, ali Zidane još uvijek ne želi da otkrije njihova imena.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Horde
oVaj E.Čaušević je najgori novinar što ja znam u našoj jebenoj Bosni. Nije on više ni smiješan, nego jadan...
1 1
GAziJAA___
24 put odrzao sastanak, i rekao da ih 4-5 novih odlazi u odnosu na prethodni sastanak..bojim se sa ce Real ostati bez igraca..smijesno novinarstvo..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi