Mundo Deportivo: Zidane je postao opsesivan i samo jedan tim ga zanima, ali oni njega ne žele

Čeka pravu priliku

Mundo Deportivo: Zidane je postao opsesivan i samo jedan tim ga zanima, ali oni njega ne žele

Edmir Škorić

Jedan od najvećih fudbalera svih vremena, Zinedine Zidane (51), već je u ranoj fazi trenerske karijere pokazao kvalitete i impresivno stigao do 11 trofeja, a sve ih je osvojio sa Real Madridom.

Zidane, bivši igrač Real Madrida, počeo je trenerski posao veoma rano kao trener kadeta kraljevskog kluba, potom je bio asistent Carlu Ancelottiju na 60 mečeva, pa vodio Castillu, a od 2016. godine je sjeo na klupu seniora slavnog tima iz Madrida.

U dva mandata na klupi Reala osvojio je ogromnih 11 trofeja, uključujući tri trofeja Lige prvaka, dva naslova La Lige, dva Superkupa Evrope, dva Superkupa Španije, te dva svjetka klupska prvenstva. Svakako je važno naglasiti da je dva puta izabran za najboljeg trenera godine.

Legendarni Francuz je bez posla od ljeta 2021. godine i samo je pitanje kada će ponovo da se vrati svom omiljenom zanimanju. Povezuje se sa mnogim timovima i reprezentacijama, ali Mundo Deportivo tvrdi da Zidane trenutno ima samo jednu želju i da je postao opsesivan oko jednog tima.

Španske novine pišu da je bivši igrač svjetske klase zainteresovan jedino i samo za ulogu francuskog selektora. Dugo je bio povezan s Trikolorima, ali trenutno je Francuski fudbalski savez zadovoljan radom Didiera Deschampsa, koji je donio selekciji svjetsko zlato 2018. godine i srebro 2022. godine.

Oglasi

Brzo je stigao hladan tuš za Zidanea iz prostorija Francuskog fudbalskog saveza. Šef saveza Philippe Diallo nije mu želio davati lažnu nadu.

"Zinedine Zidane je spomenik francuskog fudbala.To je neupitno. Trebamo mu biti zahvalni za sve što je dao narodu Francuske. Ujedno, važno je napomenuti da imamo najboljeg trenera u Francuskoj na mjestu do 2026. godine. O tome se nema više što reći", rekao je Diallo.

Deschamps je od 2018. godine na dužnosti selektora i planira tu ostati do kraja ugovora, ali dosta toga ovisit će o rezultatma na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj ovog ljeta.

Do sada je radio zaista sjajan posao, zbog čega je nagrađen novim ugovorom po završetku finala u Kataru unatoč porazu od Argentine na penale. No, u slučaju da Francuska razočara na Euru, Deschamps bi vjerovatno bio bivši, a onda bi Zidane konačno dočekao priliku koju toliko dugo čeka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U međuvremenu Zidane je odbio mogućnost da preuzme Bayern, a jedan od razloga je taj što ne zna njemački jezik.

"Francuska legenda neće postati novi trener Bayerna. Zidane je rekao ne. De Zerbi i Nagelsmann su ostala jedina dva kandidata", tvrdi dobro informisani novinar iz Njemačke Florian Plettenberg.

Top Komentari

Baron22
Gdje neće odbiti propagandu od nogometa !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti