Zidaneu su sinoć zabili nož u leđa kao nikom, poslao im je najbolji mogući odgovor

Legendarni fudbaler je izvrijeđan

Zidaneu su sinoć zabili nož u leđa kao nikom, poslao im je najbolji mogući odgovor

Admin Čaušević

Ni kriv ni dužan Zinedine Zidane se našao pod paljbom predsjednika FS Francuske Noela Le Graet nakon što je potvrđen nastavak saradanje sa Didierom Deschampsom do ljeta 2026. godine.

Zidane se dugo vremena spominjao kao mogući nasljednik Deschampsa na klupi Trikolora što se u konačnici nije desilo pošto je produžen ugovor sa dosadašnjim selektorom.

Le Graet je u nedjelju navečer stao pred mikrofon te je poručio da čak ne bi ni uzeo telefon u ruke da nazove Zidanea kako bi ga imenovao za selektora.

"Nemam ništa da kažem, neka ide gdje god hoće. U klub ili reprezentaciju, to me ne zanima niti malo. Da li me je pokušao nazvati? Naravno da nije, ne bi mu se čak ni javio", kazao je prvi čovjek francuskog fudbala.

Odmah su uslijedile brojne reakcije. Javio se Kylian Mbappe, francuska ministrica sporta, Franck Ribery, francuske zvijezde NBA lige i mnogi drugi te osudili ponašanje Le Graeta.

"Zidane je Francuska, mi ne pokazujemo takvo nepoštovanje prema našim legendama", napisao je Mbappe na društvenim mrežama.

Oglasi

Mnogi su očekivali i reakciju samog Zidanea, novinari L'Equipea su tražili odgovor preko njegovih zastupnika te su ostali iznenađeni.

Naime, Zidane je odlučio da ostane potpuno ravnodušan te da nema nikakvu namjeru odgovarati bilo šta predsjedniku FS Francuske.

Mnogi će reći da je legendarni fudbaler i čovjek koji je doživotno zadužio francuski fudbal na taj način izabrao najbolji mogući odgovor.

Zidane je dres Trikolora nosio od 1994. do 2006. godine te je najzaslužniji za osvajanje prvog zlata na svjetskim prvenstvima za ovu selekciju 1998. godine.

Pokazao se i odličan kao trener pošto je jedini u modernom fudbalu uspio osvojiti tri Lige prvaka u nizu. Bilo je to s Real Madridom od 2016. do 2018. godine.

Top Komentari

Pa zidan je trenerska neznalica,ono što je osvojio sa realom je zato što je imao jaku generaciju igrača i naklonost sudija u odlučujućim utakmicama
1 2
denimen9
mnogo bahato od strane Zizoua.. kakav odgovor
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi