Rijetki ovo mogu: Zidane postavio tri uslova pod kojima će preuzeti naredni tim
Dovodi se u vezu s preuzimanjem Francuske, a postavio je uslove klubovima koji ga žele.

Jasni zahtjevi

Rijetki ovo mogu: Zidane postavio tri uslova pod kojima će preuzeti naredni tim

Eldar Ganibegović

Zinedine Zidane već dugo je bez trenerskog angažmana nakon što je napustio Real Madrid. U posljednje vrijeme se sve češće povezuje s povratkom na posao, a sada su objavljeni uslovi koje je postavio pred potencijalni naredni tim koji će preuzeti.

Tokom svoje trenerske karijere, Zinedine Zidane je trenirao samo Real Madrid, no sada je spreman da se vrati na posao.

Ipak, ne želi da preuzme bilo koga i ima jasne uslove pod kojima će doći u neki tim, te je time sebi itekako suzio izbor.

Konkretno, Zidane želi prije svega da ode u važan klub, gdje se može boriti za sve trofeje. Istovremeno, Francuz želi da tim koji će pripremiti ima sigurnost u svim aspektima, ali i punu moć u donošenju svih tehničkih odluka.

Nedavno je Mundo Deportivo objavio da je "Zizou" postigao načelni dogovor sa Francuskom fudbalskom federacijom i da će po završetku Mundijala u Kataru postati selektor ove reprezentacije. 

Kako navodi gore navedeni izvor, Zidan neće doći sam u reprezentaciju, već će ga pratiti njegov pomoćnik iz Real Madrida David Bettoni, jedan od njegovih ljudi od povjerenja.

Oglasi

Ugovor Didiera Deschampsa ističe na kraju godine, te će biti zanimljivo vidjeti da li će ga produžiti ili će ga naslijediti upravo Zidane.

Jučer je Karim Benzema objavio kraj reprezentativne karijere, no već danas se pojavila informacija da bi se napadač Real Madrida rado vratio ukoliko bi selekciju preuzeo Zidane koji ga je trenirao i u Los Blancosima.

Benzema i Zidane su radili zajedno u Real Madridu i njih dvojica se odlično slažu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ako Didier Deschamps odbije nastavak saradnje, Zinedine Zidane ima velike šanse da postane selektor Francuske, što bi vjerovatno značilo i Benzemin povratak.

Podsjetimo, Francuska je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu osvojila drugo mjesto, nakon zlata u Rusiji, što su svakako odlični rezultati za Deschampsa koji je osvojio i Ligu nacija prošle godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti