Zinedine Zidane trpi poniženja u vlastitoj državi: "Hvala mu na svemu, ali..."
Legendarni Francuz je u nemilosti FS Francuske (AP Photo/Francisco Seco)

Philippe Diallo ga ne želi na mjestu selektora

Zinedine Zidane trpi poniženja u vlastitoj državi: "Hvala mu na svemu, ali..."

M. Šljivak

Legendarni Zinedine Zidane sanja klupu reprezentacije Francuske. Otkako je napustio Real Madrid Zizou cilja na mjesto selektor Trikolora, no Fudbalski savez vjeruje Didieru Deschampsu i u naredne dvije godine Zidane neće biti u kombinacijama za ovo mjesto.

Reprezentacija Francuske je pod vodstvom Didiera Deschampsa već punih 12 godina. Fudbalski savez ove zemlje prezadovoljan je radom 55-godišnjeg trenera i namjeravaju ga zadržati u naredne dvije godine, odnosno do Svjetskog prvenstva 2026. godine.

Na tu odluku neće utjecati rezultat na predstojećem prvenstvu Evrope. Deschamps će sačuvati mjesto na koje već dugo cilja legendarni Zinedine Zidane.

Zizou je nekoliko puta jasno isticao kako ga zanima pozicija selektora. Ipak, Savez mu ne vjeruje i Deschamps im je i dalje ispred čuvene 'desetke'.

Da Zinedine Zidane neće biti novi selektor i da Didier Deschamps ostaje na klupi Trikolora potvrdio je prvi čovjek Fudbalskog saveza Francuske Philippe Diallo

Oglasi

"Deschamps će bez ikakve sumnje biti selektor nakon Evropskog prvenstva. Ne želim uopšte raspravljati o tome", rekao je Diallo i dodaje:

"Zidane je legenda francuskog fudbala i moramo mu biti zahvalni za sve što je napravio. Ali, mi na klupi reprezentacije imamo najboljeg francuskog trenera. On će tu ostati do 2026. godine. Na tu temu je već sve rečeno."

Deschamps je s Francuskom osvojio prvenstvo svijeta 2018. godine, četiri godine kasnije izgubio je u finalu, a poraz je doživio i u finalu Eura 2016. godine. Također, 2021. godine je osvojio Ligu nacija.

U klupskoj karijeri je vodio Monaco, Juventus i Marseille. S Monacom je igrao finale Lige prvaka 2004. godine, a s Marseilleom je osvojio titulu prvaka 2010. godine.

Oglasi

Zinedine Zidane bi prihvatio samo tri opcije za posao

Nekadašnji saigrač iz Real Madrida Thomas Gravesen otkrio je javno kako Zidane gleda samo tri opcije kada je trenerski posao u pitanju.

"Pitao sam Zidanea prije dvije godine hoće li se vraćati trenerskom poslu. Rekao mi je da su samo tri posla koja bi prihvatio - Marseille, Real Madrid i reprezentacija Francuske", otkriva Gravesen i dodaje:

"To mi je rekao u Madridu prije dvije godine. Interesovao sam se da li će se vraćati trenerskom poslu i rekao mi je da su samo te tri opcije u igri", otkriva nekadašnji danski fudbaler.

Zidane se prethodnih sedmica povezivao s Bayernom i Manchester Unitedom. Međutim, otpao je kao opcija zbog jezičke barijere.

Legendarni Francuz jako slabo govori engleski jezik, njemački mu je još veća nepoznanica, pa nije nikakvo čudo što ga zanimaju samo tri opcije.

Podsjetimo, on je kao trener Real Madrida u dva mandata osvojio tri trofeja Lige prvaka i tri trofeja La Lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti