Potter ga ne želi, ali ga želi italijanski velikan

Ziyech ide iz Chelseaja

Potter ga ne želi, ali ga želi italijanski velikan

Esmer Oštraković

Dosta igrača koji su kod Tuchela igrali ili barem bili u kombinaciji da šansu dobiju sa klupe, kod Pottera nemaju previše mjesta za igru.

Veliki broj njih će već u januaru zatražiti da ide iz kluba, a jedan od njih je i Hakim Ziyech koji je dobio ponudu od Milana.

Naime, njegovi predstavnici su navodno obavili pregovore sa Milanom kako bi dogovorili dolazak nogometaša već u januaru.

Iako je očekivao da će dobiti pravu šansu nakon dolaska Pottera na klupu Chelseaja, Ziyech još uvijek dobija minimalan broj minuta za igru, a to mu se nimalo ne dopada.

Ove sezone je u svim takmičenjima upisao samo pet nastupa, te je odlučio da želi otići negdje gdje će redovnije igrati.

Još uvijek nije jasno kakav se dogovor spominje između dva kluba, ali se predpostavlja da će biti riječ o posudbi sa obaveznim otkupom.

Ono što je dobra stvar za Chelseaja, osim što će se riješiti nezadovoljnog igrača, jeste to što će se riješiti njegove plate, te će imati više sredstava za pojačanja.

Ziyech je stigao u Chelsea prije dvije godine iz Ajaxa u transferu vijednom 37 miliona eura, ali nije baš opravdao sav novac koji je plaćen za njega.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tražio se dugo nakon dolaska u Chelsea, ali je u 88 nastupa za klub iz Londona uspio postići samo četrnaest golova i upisati deset asistencija.

Navodno Milan nije jedini klub koji želi Ziyecha, već se u trku želi uključiti i njegov bivši klub Ajax.

Top Komentari

koraj
Ako je dzabna posudba i ako ve mu Celzi davati olatu za to vrijeme-moze..
0 0
Klicko
Sad će tu Milan uletit ponudom posudba na dvije godine sa opcijom otkupa za 1.5 milijuna eura
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti