Ziyech ne odbacuje mogućnost transfera u Romu

Šta budućnost nosi za reprezentativca Maroka?

Ziyech ne odbacuje mogućnost transfera u Romu

Ajax bi narednog ljeta mogao ostati bez nekolicine svojih mladih zvijezda, ali i onih nešto starijih.

Jedan od njih je 26-godišnji Hakim Ziyech, ofanzivni veznjak kojeg odlikuje sjajna tehnika.

Ziyech je bio dijelom ekipe Ajaxa koja je u revanšu osmine finala Lige prvaka razbila Real Madrid i osigurala četvrtfinale protiv Juventusa.

"U fudbalu je sve moguće. Na nama je da damo sve od sebe i vidimo gdje će nas to odvesti. Naravno, san je da uđemo u historiju", istakao je Ziyech koji vjeruje da njegova ekipa može eliminisati i Juventus, pa se osvrnuo i na svoju partiju u prvom meču sa Starom damom (1:1):

"Mislim da sam u prvom poluvremenu bio dosta dobar, drugim sam manje zadovoljan. Znam da mogu puno bolje... Nema pozicije koju preferiram, meni je važno samo da igram... Za sada igram po krilu, ali ako mi trener kaže da uđem u sredinu rado ću to uraditi".

Marokanski reprezentativac se prošlog ljeta intenzivno povezivao sa transferom u Romu, ali do njega nije došlo.

Ipak, Ziyech smatra da mu vrata u Romi još nisu poptuno zatvorena.

"Mislim da vrata nisu zatvorena. Još uvijek se čujem sa Justinom Kluivertom i da, pričamo o Seriji A. Međutim, ne postoji liga u kojoj bih volio igrati više nego u drugima", poručio je Ziyech, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zavisi od vrste projekta i plana kluba za mene. Za sada je najvažnije da se nastavim razvijati kao igrač".

Hakim Ziyech je ove sezone skupio 40 nastupa za Ajax u svim takmičenjima, postigao je 19 golova i upisao 17 asistencija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi