Kraj ili nastavak? Zlatan je donio veliku odluku!

U oktobru puni 41 godinu

Kraj ili nastavak? Zlatan je donio veliku odluku!

Eldar Ganibegović

Zlatan Ibrahimović s Milanom je osvojio titulu prvaka Italije, prvu za ovaj klub nakon 11 godina.

Nakon teške sezone Šveđanin bh. korijena mora na operacioni sto, a fudbal neće moći igrati oko osam mjeseci.

Bilo je govora o tome da će završiti karijeru, što je u njegovim godinama sasvim realna opcija, ali Zlatan Ibrahimović želi produžiti ugovor s Milanom na jednu sezonu i uskoro će se sastati s klupskim čelnicima kako bi razradili detalje novog ugovora, pišu inostrani mediji.

Čak i u ovim uslovima, čelnici Milana spremni su mu ponuditi novi ugovor, kako bi svlačionica Rossonera i dalje koristila iskustvo fudbalera Ibrahimovićeva kalibra koji im je pomogao u osvajanju Scudetta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, Ibrahimović će imati puno manju platu od dosadašnje (sedam miliona eura neto po sezoni), a računat će mu se na osnovu odigranih utakmica i postignutih golova i asistencija.

Nakon umirovljenja, Zlatan Ibrahimović će preuzeti ulogu ambasadora Milana, no čini se da penzija neće još stići, iako će u oktobru napuniti 41 godinu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi