Zaboravljeni heroj se vraća na velika vrata: Želi ga Milan, ali čini se da će odabrati Benficu

Trenutno je član PSV-a

Zaboravljeni heroj se vraća na velika vrata: Želi ga Milan, ali čini se da će odabrati Benficu

E. Ganibegović

Mario Gotze smatran je za jednog od najtalentovanijih njemačkih fudbalera, ali povrede su ga spriječile da ostvari svoj maksimalan potencijal.

Stasao u Borussiji Dortmund, momčadi s kojom je osvojio pet trofeja, Gotzea je 2013. godine kupio Bayern za 37 miliona eura.

Godinu dana kasnije postao je heroj Njemačke zlatnim golom postignutim u finalu Svjetskog prvenstva za pobjedu od 1:0 nad Argentinom, ali od tada prolazi kroz period neuspjeha.

Bayern ga je 2016. godine vratio u Dortmund, a od 2020. godine član je PSV-a.

U Holandiji se "ponovo rodio" Mario Gotze pod treneskom palicom Rogera Schmidta, trenera koji je ljetos otišao u Benficu iz Lisabona. Njemački veznjak želi nastaviti saradnju s bivšim trenerom PSV-a, a čini se da su osjećaji obostrani jer portugalski mediji tvrde da je transfer na pomolu.

Čak je novi prvak Italije, Milan, pokazao interes da u svoje redove dovede Gotzea, no čini se da ga to previše ne interesuje i da želi ponovo sarađivati sa Schmidtom. 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Benfica je jedan od najuspješnijih klubova ne samo u Portugalu nego i u Evropi, s 80 trofeja u historiji, uključujući dva Kupa evropskih prvaka i 37 naslova u prvoj portugalskoj ligi.

Gotze je u sezoni 2021/2022. u PSV-u skupio 52 utakmice, 12 golova i 11 asistencija u svim takmičenjima

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Salence
Boban je u Milanu svojevremeno rekao"Ne vjerujem u podgrijanu supu!"a povodom povratka jednog od bivših velikana u Milan.Goetze je bio super,rješio svjetsko finale,sve je to ok.I ja kao iskreni Milanist mu želim svu sreću u Benfici,ili bilo gdje drugdje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti