I to se desilo! Zlatan Ibrahimović izabrao boljeg od sebe: "Trebamo ga zaštititi"

Šveđanin bh. korijena je pozvao na oprez

I to se desilo! Zlatan Ibrahimović izabrao boljeg od sebe: "Trebamo ga zaštititi"

Admin Čaušević

Zlatan Ibrahimović je obično prepotentan kada priča o najboljim igračima svijeta te na prvo mjesto stavlja uglavnom sebe. Međutim, sada je napravio izuzetak i izabrao je boljeg od sebe te je definitivno iznenadio.

Ibrahimović je prije godinu okačio kopačke o klin, ali mu nije trebalo dugo da pronađe novi posao pošto je postao jedna od ključnih osoba za sportski segment u Milanu.

Šveđanin bh. korijena je definitivno obilježio jednu eru. Spojio je talenat i naporan rad što je rezultiralo vrhunskom karijerom u brojnim velikanima, ali posebno je ostao vezan za Milan.

U Rossonerima je završio svoju karijeru gdje je u međuvremenu preuzeo funkciju zaduženu za sportski segment. Proteklih dana obavio je jedan vrlo važan posao.

Naime, Ibrahimović je uspio osigurati potpis Francesca Camarda, talentovanog napadača koji je sa 15 godina postao najmlađi fudbaler u historiji Serije A.

Zanimljivo da je legendarni Ibra za mladog Italijana rekao da je bio bolji od njega u istom uzrastu te da Camardu treba zaštiti u narednim godinama.

Oglasi

Francesco Camarda je velika nada Milana

"Camarda je bolji od mene u svojim godinama. On je budućnost Milana, ali nema svu odgovornost na sebi. Moramo ga zaštititi, učiniti da napreduje kako bi postao ono što mislimo da može postati."

"S njim moramo ići korak po korak, a ne prebrzo. Mogao bi postati simbol kluba kao bivši igrači Milana koji su došli do prvog tima čak i više", rekao je Ibrahimović.

Camarda koji je u martu proslavio 16. rođendan je nedavno potpisao ugovor s Milanom do 2027. godine uz platu od čak 600.000 eura godišnje.

Radi se o zaista ogromnoj cifri za nekog ko nije punoljetan. To dovoljno govori kakve nade u njega ulažu Rossoneri što su potvrdile i Zlatanove riječi.

Inače, Ibrahimović je početkom mjeseca i definitivno rekao zbogom reprezentaciji Švedske kada mu je priređen impresivan oproštaj.

Oglasi

Tada je bez umalo ustezanja uz svom stilu za sebe kazao da je najbolji svih vremena. Ukoliko je mislio na Švedsku onda to zaista i jeste slučaj.

"Prije 25 godina rekao sam da ću biti najbolji svih vremena i mnogi su se nasmijali. 25 godina kasnije mogu biti ovdje i reći da sam najbolji svih vremena", poručio je Ibrahimović na oproštaju.

Ibrahimović je tokom karijere osvojio preko 30 trofeja, međutim nikada nije osjetio kako je biti prvak Evrope, čak nije ni igrao finale Lige prvaka iako je osim Milana bio član velikana kao što su Inter, Manchester United, Juventus, Barcelona...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zanimljivo da su mu tokom karijere i oduzete dvije titule. U pitanju su dvije titule prvaka Italije s Juventusom, ali Ibra ih i dalje smatra svojim.

"Juventus je osvojio 38 Scudetta, a ne 36. Borili smo se svaki dan i u svim utakmicama i sve smo radili na terenu. Ko god je bio u toj ekipi zna što se radilo. Odradili smo posao na terenu i dokazali da smo najjači u Italiji i pobijedili. Uvijek kažem da Juventus ima 38 Scudetta."

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi