Ibrahimović je do jučer igrao s njim, sada  tvrdi da ga ne poznaje: "Ko je taj čovjek?"

Ne želi da komentariše igrače Intera

Ibrahimović je do jučer igrao s njim, sada tvrdi da ga ne poznaje: "Ko je taj čovjek?"

E. Škorić

U nedjelju je veliki derbi Italije odigran između Milana i Intera, a na kraju nije bilo pobjednika (1:1).

Milan je bio formalno domaćin na zajedničkom stadionu San Siru/Giuseppe Meazzi, ali nije uspio da ostvari pobjedu. Generalno, Inter je više pokazao, ali je Milan imao neke jako dobre šanse u samom finišu i lako je mogao do pobjede.

Za Inter su dosuđena dva penala, jedan je realizovao Hakan Calhanoglu, drugi je Lautaru Martinezu odbranio rezervni golman Rossonera Tatarusanu. Hakan je nakon gola za 1:0 slavio kao da je zabio za titulu evropskog prvaka, a to naravno nije bilo fer prema njegovim donedavnim saigračima. Podsjećamo da je Turčin ljetos kao slobodan igrač iz Milana prešao u redove gradskog rivala.

Njegova proslava izazvala je buru među Milanistima, skoro svi njegovi dojučerašnji saigrači mu zamjere, s nekima se u tunelu čak i zakačio nakon utakmice, a dan kasnije Zlatan Ibrahimović je dao izjavu kojom je sve zapravo objasnio.

"Kako komentarišem provokativnu proslavu Hakana Calhanoglua? Ne znam za tog igrača, a ni ne komentarišem igrače Intera", izjavio je 40-godišnji Šveđanin, osvrnuvši se kratko i na sam meč.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ko je bio jači i bolji celokupno na derbiju? To je nebitno, bitan je rezultat na kraju i onaj koji ga slavi, ovaj remi nije za slavlje, ali ne možemo biti nezadovoljni. Mislim da smo zreli za nešto više ove sezone i idemo po trofej".

Milan s Napolijem dijeli prvu poziciju jer oba tima imaju po 32 boda, dok je Inter na 25 bodova. Rossoneri i Napolitanci jedini su bez poraza nakon 12 kola, a u trinaestom kolu, koje će uslijediti nakon reprezentativne pauze, Milan gostuje Fiorentini koja je oslabljena neigranjem dva prva stopera (suspenzije), dok će Napoli gostovati Interu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...i bas se on nasao da prica o nekoj lojalnosti,a lik prava fudbalska prostitutka.
15 5
Malmi_Suomi
E jbg Zlatane IbrahimoviĆ-u ipak si na IĆ da si milion puta šveđanin. Znam da nije ok proslava gola od jučer takorekući tvog klupskog kolege ali " ne mere " ni tako. Vjerovatno ima dobar razlog zašto je proslavio gol kako je proslavio. Možda ga Milan nije dovoljno " poštovao" ili manje plaćao ili na koji način se rastao sa Milanistima? On to samo zna ali nije ok proslavljali onako gol protiv do jučer tvoga tima. # DŽEKO # IBRAHIMOVIĆ #
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi