Žestok udarac za Milan: Zlatan Ibrahimović završio sezonu!
Foto - EPA

Gazzetta dello Sport tvrdi

Žestok udarac za Milan: Zlatan Ibrahimović završio sezonu!

Midhat Šljivak

Zlatan Ibrahimović ove sezone više neće igrati za Milan.

Kako tvrdi Gazzetta dello Sport, povreda koljena koju je Zlatan zadobio u nedjelju protiv Juventusa onemogućava mu da igra određeno vrijeme i za njega je ova sezona završena.

Trener Milana Stefano Pioli jučer je istakao da Ibrahimovića neće biti na naredna dva meča, ali Gazzetta dello Sport ima informacije da je povreda nešto ozbiljnija nego je to trener Milana saopštio.

"Ima lagano istegnuće. Neće ga biti protiv Torinai protiv Cagliarija. Vidjet ćemo kako će se situacija dalje razvijati", rekao je Pioli.

Ipak, po svemu sudeći Ibre neće biti ni u posljednjem meču sezone protiv Atalante koja bi na kraju mogla odlučiti putnika u Ligu prvaka.

Gazzetta dello Sport također navodi da bi Ibrahimović mogao propustiti i početak Evropskog prvenstva, odnosno prvu utakmicu reprezentacije Švedske protiv Španije, koja se igra 14. juna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ibrahimović je ove sezone preporodio Milan. Pravi je vođa na terenu i zabio je 17 golova u 27 odigranih utakmica.

Nedavno je 39-godišnji napadač produžio saradnju sa klubom na još jednu sezoni i na terenu ćemo ga gledati i sa 40 godina.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Steta i za Milan i za Svedsku, pa i za nas koji ga gledamo.
6 0
Vela82
Hajde dosta mu je, 40 godina, a on igra u Milanu i plus u Svedskoj, koji lik
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti