Ibrahimović je izabrao najboljeg fudbalera u historiji: "Htio sam biti kao on, ali nisam bio brz"

Neke iznenadio, neke ne

Ibrahimović je izabrao najboljeg fudbalera u historiji: "Htio sam biti kao on, ali nisam bio brz"

Admin Čaušević

Zlatan Ibrahimović je izabrao najboljeg igrača u historiji po svom ukusu. 

Ibrahimović je proteklih dana izazvao ogromnu pažnju van terena objavljivanjem nove biografske knjige pod nazivom Adrenalina.

Šveđanin bh. korijena je dao i niz intervjua za razne italijanske medije među kojim je i ugledni list Corriere dello Sport.

U razgovoru za CdS Ibra je izabrao najvećeg sportistu, a zatim i najvećeg fudbalera svih vremena. Neke je iznenadio, a neke ne.

Za najvećeg sporistu birao je Muhameda Alija. Objasnio je da nije samo zbog onog što je radio u ringu već i njegovog ponašanja generalno.

"Zbog njegovog karaktera, ličnosti, zbog toga koliko je bio jak. Govorio je stvari, a i radio ih", objasnio je Ibra.

Oglasi

Za najboljeg fudbalera u historiji odabrao je Ronalda Nazaria da Limu. To i nije neko iznenađenje pošto se oduvijek divio legendarnom Brazilcu.

Poznata je scena od prije 15-ak godina prije jednog milanskog derbija kada je Ibrahimović kao član Intera s osmijehom na licu gledao ka svom idolu koji je tada nastupao za Milan.

"Meni je Ronaldo Fenomeno najbolji. Bolji i od Maradone? Nisam ga gledao, možda je za druge generacije najbolji od svih. Ali sam vidio Ronalda uživo i imitirao sam ga kao dijete. Pokušao sam, ali nisam mogao, nisam bio dovoljno brz kao on."

Potražite više informacija na temu Serie A:

U uži izbor nije stavio Cristiana Ronalda i Lea Messija, a između njih dvojice odlučio se za Argentinca.

"Obojica su veoma dobri. Bio bi to težak izbor. Ako moram birati biram Messija jer sam igrao s njim, vidio sam ga iz bliza i znam da sve što radi je prirodno", poručio je Ibrahimović.

Top Komentari

salt_city
Realno nije pogrijesio, barem zadnjih 30 tak godina Ronaldo je ostavio najveci uticaj na fudbalsku planetu, s velikim brojem povreda jedan od najboljih svih vremena..
6 2
Klicko
Smijesan video hhaha.Ronaldo ga gleda i misli u sebi koji je qrc ovome hehe
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi