Zvanično povrđen povratak Ibrahimovića, on se ubrzo oglasio: "Booom"

Trenutak koji se čekao

Zvanično povrđen povratak Ibrahimovića, on se ubrzo oglasio: "Booom"

Edmir Škorić

Bivši švedski napadač Zlatan Ibrahimović vraća se fudbalu. Ponovo će raditi u Milanu, gdje je ostavio veliki trag i kojeg posebno voli.

Fabrizio Romano potvrdio je da je zvanično Ibrahimović ponovo u Milanu i da će u budućnosti obavljati funkciju "desne ruke" prvog čovjeka kluba Gerryja Cardinalea.

"Moja ljubav prema Milanu je uvijek jaka. Bio je san da se vratim opet. Pomoći ću Milanu i Red Birdu u različitim područjima", rekao je Ibrahimović.

Zlatan je u dva perioda nastupa za Rossonere i oba puta je osvajao Scudetto s klubom, prvi 2011., a potom i 2022. godine. To su ujedno posljednje dvije titule za Milan u Italiji.

On je za ovaj slavni klub odigrao 193 utakmice i postigao 93 gola uz 35 asistencija. Bilo je nagovještaja da bi mogao privremeno voditi ekipu zajedno sa Ignacijom Abateom ukoliko ubrzo Stefano Pioli dobije otkaz, ali Šveđanin će u svakom slučaju biti blizak timu.

Oglasi

Njegov povratak prije nekoliko sezona je "oživio" Milan, osvojena dugoočekivana titula, te se klub nakon godina suše opet našao među fudbalskom elitom i redovno igra Ligu prvaka.

Ibrahimović se danas u svom stilu "oglasio" na društvenim mrežama. Objavio je fotografiju na kojoj sjedi u odijelu, uz opis: "Booom".

Navijači Milana sada mogu da uživaju, svjesni da je ovo čovjek koji je rođen da bude pobjednik i ništa manje od toga ne prihvata.

Ibrahimović je profesionalnu karijeru okončao na kraju prošle sezone u Milanu. Inače, karizmatični Ibra dao je nedavno jedan interesantan intervju u kojem se dotakao i svog djetinjstva.

"Majka je bila stroga, ona me više tukla nego otac. On to nikada nije uradio. Kod njega je bilo dovoljno samo da vam kaže i da vas pogleda da sve shvatite":

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Više sam blizak s majkom. S ocem je isto kao i uvijek, nisam blizak s njim kao s majkom jer smo obojica veliki egoisti. Ja sam isti kao on i kada se on svađa sa mnom ne shvaća da se svađa sa samim sobom jer smo po ponašanju identični. On me napravio ovakvim kakav sam danas", dodao je Ibrahimović.

Inače, njegova majka Jurka je iz Hrvatske, a otac Šefik iz BiH. Zlatan je rođen u Švedskoj za koju je uvijek igrao, iako je na početku njegove karijere bio blizu dresu BiH, ali tadašnja uprava Fudbalskog saveza BiH nije reagovala.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi