Stižu potpuno neočekivane vijesti: Ibrahimović vrlo brzo postaje trener i to evropskog giganta

Da li je spreman za to?

Stižu potpuno neočekivane vijesti: Ibrahimović vrlo brzo postaje trener i to evropskog giganta

Edmir Škorić

Proslavljeni napadač Zlatan Ibrahimović mogao bi se uskoro otisnuti u trenerske vode, a već se špekuliše o prvom poslu koji bi mogao dobiti bivši švedski reprezentativac.

Poraz u Bergamu je Stefana Piolija još više približio izlaznim vratima iz Milana, a "La Repubblica" otkriva da je u slučaju neuspjeha sa Newcastleom moguće da ga na klupi naslijedi dvojac Ignazio Abate - Zlatan Ibrahimović.

Milan je dobro počeo sezonu, borio se s Interom za vrh, ali je u posljednje vrijeme u ozbiljnoj rezultatskoj krizi. Teško da će Rossoneri proći grupnu fazu Lige prvaka, a na tabeli im Juventus i Inter već polako bježe.

Posljednji "kiks" bio je poraz u Bergamu od Atalante s 3:2, nakon kojeg su izabranici Stefana Piolija na minus 9 u odnosu na lidera na tabeli.

U slučaju poraza u Engleskoj, najvjerovatnije će Pioli biti raspušten, a uprava kluba uveliko razmatra mogućnost da privremeno trenersku palicu prepusti bivšim igračima Ibrahimoviću i Abateu.

Oglasi

Veteranski švedski napadač, koji se oprostio na kraju prošle sezone, bio je predviđen za konsultanta za menadžment, ali ljudi iz Milana ga sada vide kao idealnu osobu da bude dio trenerskog dvojca zajedno sa nekadašnjim defanzivcem tima Abateom, koji sjajno vodi juniore Milana u Primaveri.

Njih dvojica nisu nepoznanica jedan drugom jer su bili saigrači u Milanu tokom Ibrinog prvog perioda na San Siru i od tada su održavali blisko prijateljstvo van terena.

Jasno je da nemaju veliko iskustvo u trenerskom poslu, ali Milan nema puno toga da izgubi ove sezone, a možda može puno da dobije.

Ono što je važno da se naglasi, Ibrahimović je tip čovjeka koji voli da bude pobjednik i njegov mentalitet bi značajno doprinio uspjesima Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Upravo je njegov povratak donio ekipi Scudetto koji se dugo čekao, a sada bi legendarni Šveđanin mogao biti u situaciji da ga pokuša osvojiti i kao trener.

U svakom slučaju, Pioli je jako blizu otkaza, a Milan je spreman dati šansu svojim nekadašnjim igračima koji imaju trenerske planove u budućnosti. Odnekud se i mora početi...

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Blueboy
Joj jeste glupi braco draga.Pa vi ni obicnu sluzbenu vijest nemozete prenjeti a da nesto ne slazete.Ibrahimovic dolazi u upravu i saradzivat ce sa vlasnikom.Kakav trener bolan.Tacno vas treba blokirat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi