Ne, nije arogantni stvor: Zlatanove suze zbog čovjeka koji 'nestaje' imaju debele razloge
Da nije bilo ovog čovjeka karijera Zlatana Ibrahimovića bi vjerovatno otišla u posve drugom smjeru (Foto: Screenshot)

Ibrahimović mu duguje mnogo

Ne, nije arogantni stvor: Zlatanove suze zbog čovjeka koji 'nestaje' imaju debele razloge

M. Šljivak

Zlatan Ibrahimović često je označen kao arogantan, bahat i umišljen, ali van terena je čovjek s kojim se itekako može ostvariti komunikacija. Primjer je novinar Thijs Slegers (46) koji je postao veliki prijatelj švedskom napadaču i on je zaslužan što je karijera sada već fudbalske legende došla na vrhunski nivo. Nije zato ni čudo što su obojica plakali u emisiji u kojoj je gostovao Slegers koji boluje od akutne leukemije i nema mu više spasa.

Zlatan Ibrahimović rijetko pokazuje emocije. Zbog toga je često predstavljen kao arogantan i bahat, ali samo oni koji ga istinski poznaju znaju o kakvoj osobi se radi.

Thijs Slegers je jedini novinar koji je ušao u život švedskog napadača. On mu je pomogao kada je kao 19-godišnjak došao u Ajax iz Malmea i to mu Zlatan nikad neće zaboraviti.

Postali su dobri prijatelji. Uvijek su u kontaktu, a sada ih je zajedno spojila teška sudbina ovog novinara koji gubi bitku za život. Thijs ima leukemiju i ljekari su mu rekli da mu spasa više nema.

Zlatan Ibrahimović se javio u emisiju gdje je gostovao Thijs. Objasnio je njihov odnos i bio je to veoma emotivan trenutak u kojem su obojica plakali.

Oglasi

"Bio mi je jedini prijatelj kada sam bio mlad i pogubljen. Nikog nisam imao u Nizozemskoj. Onda me je on pozvao. Uglavnom su mi novinari bili neprijatelji, ali s njim sam postao dobar prijatelj. Thijs mi je pomogao i dao mi je podršku koju sam trebao. O njemu sam pisao i u svojoj knjizi. Zahvalan sam mu na svemu. Uvijek smo bili u kontaktu i uvijek će biti u mom srcu. Želim reći da te volim prijatelju", rekao je Zlatan nakon čega su obojica zaplakali.

Natavio je Ibra priču o svom velikom prijatelju. Prošli su mnogo toga zajedno i Thijs je jedan od rijektih koji ga lično poznaje.

"Cijenim sve što sam prošao s njim. Upoznao je pravog Zlatana, a ja njega. Nije bilo priče o fudbalu ili novinarstvu, bilo je samo o prijateljstvu. Znam da je želio dobro mladom izgubljenom dječaku i želio je zaista pomoći. Pokazao je ko je i šta je svojim akcijama. Ovdje sam danas i zbog njega", govori Zlatan.

Oglasi

Thijs se također prisjetio anegdota sa Zlatanom. Imao je priliku družiti se s čovjekom čiji privatni život mnoge interesuje.

"Cijenim to što govoriš. Uživao sam u svakom trenutku svih ovih godina. Imali smo neke veoma zabavne trenutke. Nakon treninga sam išao njegovoj kući, to sad baš nije normalno i uvijek smo se dobro zabavljali. On je bio usamljen i ja sam pokušao pomoći", govori ovaj novinar i otkriva jednu od anegdota.

"Igrali smo često tenis. Ja sam ga igrao od 12 godine, mislio sam da sam dobar, a on ga nikad nije igrao dok nije došao ovdje. Dobio sam prvi set u našem prvom meču i nakon toga nisam nikad uzeo ni set".

"Onaj koji bi uzeo meč birao bi mjesto gdje ćemo jesti. Ja sam želio ići na fina lokacije, a on u je*eu IKEU na ćufte", govori Thijs dok Zlatan dobacuje da 'pametni ljudi idu u IKEU.

"Kasnije smo išli na bolja mjesta. U ta doba nije bilo društvenih mreža i otišli smo u jedan mali klub kojem je trebala finansijska pomoć. Organizovao sam večeru za pomoć klubu s nagradama. Glavna nagrada je bila odlazak u McDonald's sa Zlatanom Ibrahimovićem. Neko je trebao platiti 3500 eura za to. Na kraju sam za Amsterdam vozio tri djevojčice samo da bi jele u McDonald'su s njim", govori 46-godišnji novinar.

Oglasi

Zlatan je potom otkrio da ga je upravo Slegers upoznao s Minom Raiolom i da je zahvaljujući njemu postao veliki igrač.

"Kada on priča, onda samo slušate. Volim čuti njegov glas. On me je upoznao s Minom Raiolom. Nisam znao puno o fudbalu, a on mi je ponudio dvije opcije i rekao je: Ili ideš s Beckhamovom kompanijom iz Londona za koje smatram da su previše fini za tebe ili s mafijašem Minom, što ti preporučujem. S njim se bolje uklapaš".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"On me je pogurao na početku karijere, želio je najbolje od mene i zato smo se družili od početka. Nije lako kada dođeš mlad u drugu državu. Dolaziš kao gost, ne znaš tradiciju, jezik, igru. On mi je bio desna ruka. Želim to reći. Zahvalan sam mu i to ću uvijek pamtiti", poruka je Zlatana Ibrahimovića.

OVDJE pogledajte kompletan razgovor Zlatana Ibrahimovića i njegovog velikog prijatelja. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti